Latvijā otrs lielākais mirstības līmenis un lielākais iedzīvotāju skaita kritums ES

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

2014. gada 1. janvārī iedzīvotāju skaits 28 Eiropas Savienības dalībvalstīs bija 507,4 miljoni, liecina Eurostat aplēses. 2013. gada 1. janvārī tas bija 505,7 miljoni.

Iedzīvotāju skaita kāpums saistāms gan ar dabisko pieaugumu, gan ar migrāciju. Latvija gan ES statistikā izceļas ar negatīvām tendencēm.

Raugoties ilgtermiņā, iedzīvotāju skaits ES valstīs kopš 1960. gada pieaudzis par aptuveni 100 miljoniem.

Visaugstākie dzimstības rādītāji reģistrēti Īrijā, Francijā, Apvienotajā Karalistē, Zviedrijā un Luksemburgā, bet viszemākie - Portugālē, Vācijā, Grieķijā, Itālijā un Rumānijā. 2013. gadā ES 28 dalībvalstīs piedzimis 5,1 miljons bērnu, bet aizsaulē aizgājuši 5,0 miljoni iedzīvotāju.

Augstākais mirstības līmenis reģistrēts Bulgārijā, Latvijā, Lietuvā, Ungārijā un Rumānijā. Savukārt, zemākais - Kiprā, Īrijā, Luksemburgā, Maltā un Spānijā.

2013. gadā iedzīvotāju skaits kopumā palielinājies piecpadsmit dalībvalstīs un samazinājies - trīspadsmit. Lielākais pieaugums, kas saistīts ar dabiskajām pārmaiņām un migrāciju, novērots Luksemburgā, Maltā, Zviedrijā, Austrijā, Lielbritānijā un Dānijā. Savukārt, lielākais kritums - Latvijā, Portugālē, Bulgārijā un Spānijā.

Ar detalizētākiem statistikas rādītājiem var iepazīties, klikšķinot šeit.


Написать комментарий