Vilciens ar notriektās lidmašīnas upuriem devies uz Harkovu

foto: bnn.lv
foto: bnn.lv

Vilciens ar ceturtdien, 17.jūlijā, notriektās Malaizijas lidmašīnas pasažieru un apkalpes līķiem pirmdienas vakarā izbraucis no promaskavisko kaujinieku kontrolētās Doņeckas apgabala pilsētas Torezas un devies uz Ukrainas valdības kontrolēto Harkovu.

Ar dzesēšanas iekārtām aprīkotajos vagonos atrodas aptuveni 280 līķi. Vilciena sastāvs dodas uz valdības spēku kontrolēto Harkovu, kur to sagaidīs starptautiskie eksperti, atsaucoties uz Ukrainas valdības amatpersonu sacīto, no Kijevas ziņo Latvijas Televīzija.

Doņeckas separātisti arī apsolījuši nodot Malaizijas ekspertiem notriektā lainera melnās kastes.

Četras dienas pēc traģēdijas ar jauniem apgalvojumiem klajā nākusi arī Maskava. Krievijas militārās amatpersonas ziņo, ka Krievijas gaisa telpas kontroles sistēmas 17.jūlijā konstatējušas Ukrainas militāro lidmašīnu Su-25, kas tuvojusies Malaizijas pasažieru lidmašīnai – ukraiņu iznīcinātājs esot bijis nepilnu piecu kilometru attālumā no boinga, kas neilgi pēc tam notriekts. Iepriekš Ukraina uzsvērusi, ka tās lidmašīnas tajā dienā avio negadījuma vietas tuvumā nebija.

Savukārt Ukrainas Nacionālās drošības un aizsardzības padomes pārstāvis Andrejs Lisenko uz žurnālistu jautājumiem atbild tā: «Es gribu teikt, ka fotogrāfijas un zīmējumus, ko turpmāk sniegs Krievijas puse, izpētīsim. Taču ir pierādījumi tam, ka raķeti, kas notrieca lidmašīnu, izšāva teroristi, kuri saņēma bruņojumu un speciālistus no Krievija Federācijas.»

Kā ziņots, Malaysia Airlines pasažieru lidmašīna, kas no Amsterdamas devās uz Kualalumpuru, ceturtdien tika notriekta virs Ukrainas austrumiem, nogalinot 298 cilvēkus, kas tajā atradās.

Lidmašīnu notriekuši promaskaviskie kaujinieki, apliecināja Ukrainas valdība.

Saskaņā ar sākotnējo informāciju lidmašīnā atradās 154 Nīderlandes pilsoņi, 27 austrālieši, 23 malaizieši, 11 Indonēzijas iedzīvotāji, seši Lielbritānijas pilsoņi, četri Vācijas pilsoņi, četri Beļģijas pilsoņi, trīs Filipīnu pilsoņi un viens kanādietis. Pārējo pasažieru pilsonība pagaidām nav noskaidrota.


Написать комментарий