Lielbritānijas klīnikās valda antisanitāri apstākļi

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Speciāla Lielbritānijas komiteja Care Quality Commission (CQC) ievieš jaunas daudzu profilu poliklīniku testēšanas metodes uz to atbilstību medicīnas standartiem.

Proti, īpaša uzmanība tiks pievērsta pacientu apkalpošanas līmenim, kā arī sanitāro normu ievērošanai veselības aizsardzības iestādēs. Nopietnu pārkāpumu konstatēšanas gadījumos pret klīnikām tiks pielietotas īpašas sankcijas pat līdz to slēgšanai vai nodošanai citam operatoram, – ziņo ruconnect.co.uk.

Šādus pasākumus National Health Service (NHS) bija spiests veikt pēc virknes ārstu nolaidības gadījumu konstatēšanas dažādās Lielbritānijas pilsētās.

Piemēram, vienā no Merisaidas poliklīnikām pacienti nevarēja sazvanīt reģistratūru, lai pierakstītos uz pieņemšanu, tādēļ katru rītu pie tās ieejas veidojās 30 cilvēku gara rinda.

Turklāt, lai izietu primāro medmāsas konsultāciju, jauniem pacientiem nācās gaidīt divus mēnešus, kamēr viņu anketas tiks ievadītas datu bāzē. Tomēr šokējošākais bija fakts, ka poliklīnikas ledusskapī tika atrastas meningīta vakcīnas ampulas, kuru derīguma termiņš beidzies pirms diviem mēnešiem.

Līdzīgi signāli par sanitāro apstākļu pārkāpumiem un sliktu izturēšanos pret pacientiem pastāvīgi tiek saņemti arī par citām medicīnas iestādēm.

Tomēr pēc Lielbritānijas medicīnas asociācijas vadītāja domām atsevišķiem negatīviem piemēriem nav jākļūst par privāto prakšu un terapeitu kabinetu totālas nosodīšanas pamatu.

 


Написать комментарий