Latvijas Reģionu apvienība kā savu veselības ministra kandidātu izvirza Šicu

foto: bnn.lv
foto: bnn.lv

Latvijas Reģionu apvienība, paužot gatavību uzņemties pilnu atbildību par veselības nozari, kā savu veselības ministra kandidātu izvirza bijušo Katastrofu medicīnas centra direktoru Mārtiņu Šicu, kuram ir liela pieredze veselības nozares jautājumos un tās problēmu risināšanā.

Šics pēc profesijas ir ārsts anesteziologs – reanimatologs, ieguvis maģistra grādu personāla vadībā un ilgus gadus vadījis Katastrofu un medicīnas centru. Viņš ir Triju Zvaigžņu ordeņa virsnieks, kā arī apbalvots ar trešās šķiras Viestura ordeni.

Situācija veselības nozarē šobrīd ir uzskatāma par traģisku, un cilvēki par notiekošo ir pamatoti sašutuši. Jāuzsver, ka iepriekšējā ministre nozares darbinieku un politiskā spiediena dēļ bija spiesta pat atkāpties, bet jaunu ministru valdības vadītāja un valdību pārstāvošie politiskie spēki atrast nespēj. Līdz ar to vesela nozare, kurai šobrīd ir kritiski nepieciešama profesionāla vadība, kas spētu atbildīgi īstenot reformas, piešķirtos līdzekļus izmantotu pacientu interesēs, kā arī panākt papildus finansējuma piešķiršanu, šajā kritiskajā brīdī tiek pamesta brīvā peldējumā bez savu interešu pārstāvības augstākajā politiskajā līmenī, norāda politiskais spēks.

Ikvienam ir skaidrs, ka ministru prezidentei ir pietiekoši daudz darba savā amatā, lai viņa pilnvērtīgi spētu vēl pievērsties arī veselības nozares jautājumu risināšanai. Tāpēc Latvijas Reģionu apvienība uzskata, ka nozares pamešana novārtā šajā situācijā ir nepieļaujama.

Veselības nozare nav joma, ar kuru iespējams tā vienkārši rotaļāties – vienu mēnesi ir ministrs, bet citu gan pastrādās bez tā. Tā parasti atļaujas darīt ar lietām, kuras nav svarīgas, kuras var atļauties atlikt risināt «kaut kad vēlāk», norāda Latvijas Reģionu apvienība, kas šādai pieejai nepiekrīt.

BNN jau vēstīja, ka ilgstoši slimojošā un vairāku veselības aprūpes organizāciju pretestību savām reformām saņēmusī veselības ministre Ingrīda Circene 7.jūlijā iesniedza demisijas rakstu, un valdības vadītāja Circenes demisiju pieņēma.

Sākotnēji ministra amatam bija uzrunāts Rīgas Stradiņa universitātes attīstības prorektors Toms Baumanis, kurš gan no šī piedāvājuma atteicās. Vēlāk Straujuma vakantajam amatam uzrunāja Latvijas Veselības ekonomikas asociācijas vadītāju Daigu Behmani.


Написать комментарий