Veselības ministra amatam atkal piedāvā Šicu

foto: lat.mixnews.lv
foto: lat.mixnews.lv

Latvijas Reģionu apvienība (LRA) atsevišķā vēstulē ir vērsusies pie Latvijas Valsts prezidenta Andra Bērziņa, norādot uz nepieciešamību steidzami risināt veselības ministra jautājumu un aicinot veselības ministra amatam izvirzīt bijušo Katastrofu medicīnas centra direktoru Mārtiņu Šicu.

Jau iepriekš LRA ar plašsaziņas līdzekļu starpniecību vērsās pie sabiedrības, tostarp pie Latvijas politikas elites, un izteica gatavību uzņemties pilnu atbildību par veselības nozari, kā savu veselības ministra kandidātu izvirzot Šicu.

LRA atkārtoti uzsver, ka no sava piedāvājuma neatkāpjas un kā savu veselības ministra kandidātu izvirza Mārtiņu Šicu, kuram ir liela pieredze veselības nozares jautājumos un tās problēmu risināšanā un kurš bauda sabiedrības uzticību.

LRA uzsver, ka situācija veselības nozarē šobrīd ir uzskatāma par traģisku, un cilvēki par notiekošo ir pamatoti sašutuši.

"Iepriekšējā ministre nozares darbinieku un politiskā spiediena dēļ bija spiesta pat atkāpties, bet jaunu ministru valdības vadītāja un valdību pārstāvošie politiskie spēki atrast nespēj. Līdz ar to vesela nozare, kurai šobrīd ir kritiski nepieciešama profesionāla vadība, kas spētu atbildīgi īstenot reformas, piešķirtos līdzekļus izmantotu pacientu interesēs, kā arī panākt papildus finansējuma piešķiršanu, šajā kritiskajā brīdī tiek pamesta brīvā peldējumā bez savu interešu pārstāvības augstākajā politiskajā līmenī," norāda LRA valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Bondars.

Šics pēc profesijas ir ārsts anesteziologs - reanimatologs, ieguvis maģistra grādu personāla vadībā un ilgus gadus vadījis Katastrofu un medicīnas centru. Viņš ir Triju Zvaigžņu ordeņa virsnieks, kā arī apbalvots ar trešās šķiras Viestura ordeni.

Portāls Mixnews.lv jau ziņoja, ka ilgstoši slimojošā un vairāku veselības aprūpes organizāciju pretestību savām reformām saņēmusī veselības ministre Ingrīda Circene (V) 7.jūlijā iesniedza demisijas rakstu, un valdības vadītāja Circenes demisiju pieņēma.
 


Написать комментарий