Покупаем шашлык: что лежит на латвийских прилавках 40

← Вернуться к новости

Marinējot jebkādu gaļu es izmantoju kā kad vai nu majonēzi vai kefīru. Pielieku klāt citronpiparus, sīpolus un nedaudz karija. Pāris stundas līdz grillēšanai pielieku klāt sablenderētu ķivi, tas gaļu padara vēl mīsktāku un sulīgāku. Vistu marinēt var 4 stundas un uz grilla, bet labāk diennakti, cūkģaļu labāk kādas 3 dienas, jo ilgāk marinējas jo garšīgāka. Vistu labāk kāju šķinķīšus, tie ir sulīgāki. No cūkas kakla karbonāde vai aizmugurējo kājas cisku ar speķīti. Vēl ļoti garšīgi sanāk marinētas cūku ribiņas ar speķīti. Lielopu gaļu ne katrs prot marinēt. Pats labākais protams šašliks sanāk no jēra gaļas. Mīksts, sulīgs un gards. Etiķi jau gadus 10 neizmantoju.