Daugavpilī strādā 333 “simtlatnieki” 1

Kā jau zināms, 2012. gadā, Latvijā, tai skaitā arī Daugavpilī, sākās projekts “Algotie pagaidu sabiedriskie darbi”, kurš nomainīja iepriekšējo stipendiju programmu - “simtlatnieki”.

Februārī, Valsts Nodarbinātības dienests noslēdza ar Daugavpils domi līgumu, kura ietvaros, projektā bija iesaistīti 227 cilvēki. Saskaņā ar otro līgumu, no 2. aprīļa darbu sāka 106 cilvēki.

Kā pastāstīja Daugavpils projekta koordinatore Ilze Onzule, no 333 bezdarbniekiem, kuri šobrīd piedalās mūsu pilsētas projektā, 194 strādā izglītības iestādēs, 53 – Komunālās saimniecības pārvaldē, 22 – Sociālo lietu pārvaldē, bet pārējie Sporta pārvaldē, Kultūras pilī, sporta iestādēs un citās pašvaldību organizācijās, kuras nenes peļņu.

Lielākā daļa projekta dalībnieku ir tā saucamie ilgstošie bezdarbnieki, kuri agrāk strādāja projektā “simtlatnieki”. Kā atzīmēja I. Onzule, daudzi bijušie stipendiāti tagad pastāvīgi strādā pašvaldības iestādēs, kur strādāja agrāk, bet tikai pagaidu darbu. 

I. Onzule pavēstīja, ka salīdzinot ar pagājušo gadu,cilvēki, kuri piedalās projektā, ir kļuvuši disciplinētāki: ja agrāk, no projekta par neattaisnojošiem iemesliem tika atskaitīti no 50-60 cilvēkiem, tad tagad par februāri pēc neattaisnojoša iemesla atskaitīja tikai 6 cilvēkus.  

Комментировать 1