Daugavpilī strādā 333 “simtlatnieki” 1

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Kā jau zināms, 2012. gadā, Latvijā, tai skaitā arī Daugavpilī, sākās projekts “Algotie pagaidu sabiedriskie darbi”, kurš nomainīja iepriekšējo stipendiju programmu - “simtlatnieki”.

Februārī, Valsts Nodarbinātības dienests noslēdza ar Daugavpils domi līgumu, kura ietvaros, projektā bija iesaistīti 227 cilvēki. Saskaņā ar otro līgumu, no 2. aprīļa darbu sāka 106 cilvēki.

Kā pastāstīja Daugavpils projekta koordinatore Ilze Onzule, no 333 bezdarbniekiem, kuri šobrīd piedalās mūsu pilsētas projektā, 194 strādā izglītības iestādēs, 53 – Komunālās saimniecības pārvaldē, 22 – Sociālo lietu pārvaldē, bet pārējie Sporta pārvaldē, Kultūras pilī, sporta iestādēs un citās pašvaldību organizācijās, kuras nenes peļņu.

Lielākā daļa projekta dalībnieku ir tā saucamie ilgstošie bezdarbnieki, kuri agrāk strādāja projektā “simtlatnieki”. Kā atzīmēja I. Onzule, daudzi bijušie stipendiāti tagad pastāvīgi strādā pašvaldības iestādēs, kur strādāja agrāk, bet tikai pagaidu darbu. 

I. Onzule pavēstīja, ka salīdzinot ar pagājušo gadu,cilvēki, kuri piedalās projektā, ir kļuvuši disciplinētāki: ja agrāk, no projekta par neattaisnojošiem iemesliem tika atskaitīti no 50-60 cilvēkiem, tad tagad par februāri pēc neattaisnojoša iemesla atskaitīja tikai 6 cilvēkus.
 


Написать комментарий

Apmēram pirms 10 gadiem iesākās ”Simtlatnieku programma”. “Simtlatnieku programma” ilga n-tos gadus. Pa šo laiku “Simtlatnieku programmā” mainījās gan tās nosaukums, gan norises nolikums. Pirmie simtlatnieki strādāja pilnas slodzes darbu (8 stundas 5 dienas nedēļā) par 100Ls mēnesī. Strādāt “Simlatnieku programmas” ietvaros drīkstēja vien 6 mēnešus gadā. Sākumā var šķist, ka 100Ls uz rokas ir laba alga, jo minimālā alga neto bija apmēram 130Ls (minimālā bruto alga bija 200Ls). Priekš bezdarbnieka tā var šķist labdarība. Tomēr patiesība izrādās krietni skaudrāka, jo no šiem 100Ls nodokļi nav maksāti. Rezultātā simtlatnieki nonāca krietni bēdīgākā situācijā nekā minimālās algas saņēmēji. Par simtlatniekiem netika veiktas sociālās iemaksas. Pēc kāda laika, aizbildinoties ar akūtu naudas trūkumu Valsts kasē, mūsu noziedzīgā valdība simtlatnieku atalgojumu no 100Ls samazināja līdz 80Ls. Mūsu noziedzīgā valdība simtlatniekus dēvēja par stipendiātiem, taču pēc būtības simtlatnieki bija vergi. Tikai alkatīgi vergturi verdzību spēj nosaukt par labdarību. Es vergturus necienu, es vergturus nīstu. Tajā pašā laikā, kad notika “Simtlatnieku programma”, mūsu politiķi saņēma n-tās reizes lielākas algas. Piemēram, pašvaldību domju priekšsēdētāju (mēru) alga bija no tūkstoša līdz diviem tūkstošiem latu neto mēnesī (dažiem pat lielāka). Par laimi, VID Publiskajā datu bāzē var atrast valsts amatpersonu deklarācijas, kur norādīta informācija par ierēdņu un politiķu ienākumiem.
Lai Latvju Dievi piedod mūsu noziedzīgajai valdībai – alkatīgajiem uzņēmējiem, politiķiem un augsta ranga ierēdņiem – noziegumus pret savu tautu! Aizlūgsim Latvju Dievus, lai mūsu valdība nožēlo paveikto! Veļu Mātes sirpis ir ass. Augstākā labuma vārdā Veļu Māte izpļaus katru alkatīgo dvēseli, kura apdraud Latvijas un latvju tautas nākotni. Karmas rats ir iegriezts!
Ar zaļu un kuplu skaudību, Skolnieciņš – Latvju Skaudības Dievs [Latvju Dievu dēls]
(Skauģu Skauģis)
[Simtlatnieka dēls]
[Baltu Skaudības Dievs Skolnieciņš]
©Skolnieciņš 1999-bezgalība :-)
Skolnieciņš® ™Skolnieciņš
#simtlatnieki #SimtlatniekaDēls #SimtlatniekuProgramma #NoziedzīgāValdība #SilesVepri #BadaSkartāLatvija #krīze #Skolnieciņš #SkaudībasDievs #LatvjuDievi #Pērkons #Laima #Māra #DabasMāte #VeļuMāte #karma #nabadzība #bezspēcība
P.S. Augstākie spēki (Latvju Dievi) agri vai vēlu visu saliks pa vietām. Karmiskais sods ir neizbēgams. Neviens mirstīgais no tā nevar izvairīties…