Jēkabpils Reģionālā slimnīca vēlas piesaistīt Rēzeknes ārstu

doctor-klin.ru
doctor-klin.ru

Jēkabpils Pilsētas dome saņēmusi SIA „Jēkabpils Reģionālā slimnīca” iesniegumu ar aicinājumu sniegt finansiālu atbalstu jauna medicīnas speciālista piesaistei - otorinolaringologu, kurš veic arī operācijas, raksta ziņu portāls jekabpilszinas.lv.

Šāds speciālists būtu vienīgais Latgales reģionā, arī Jēkabpils, Madonas un Aizkraukles apkaimē, nepieciešamību pēc šāda speciālista ārstniecības iestādē pamato Jēkabpils Reģionālās slimnīcas direktors.

Interesi raisīja fakts, ka lai ausu, kakla un deguna slimību ārsts – ķirurgs Jurģis Urtāns varētu strādāt Jēkabpils slimnīcā, medicīnas iestādei ir jāpārņem viņa saistības no Rēzeknes Pilsētas pašvaldības 10 399,84 latu apmērā.

„Rēzeknes pašvaldība savulaik Jurģim Urtānam piešķīra stipendiju, ar domu, ka medicīnas speciālists strādās Rēzeknes slimnīcā,” saistību pārņemšanu skaidro Jēkabpils Pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks Jānis Raščevskis.

„Ģimene ir iecerējusi pārcelties uz dzīvi Jēkabpils apkārtnē. Jurģa Urtāna dzīvesbiedre arī ir mediķis – ginekologs, kas pašlaik stažējas, kas nozīmē, ka viņa varētu būt potenciālais Jēkabpils Reģionālās slimnīcas speciālists,” bilst Jēkabpils Pilsētas pašvaldības izpilddirektors Dainis Līcis.

Atgādināsim, ka vēl 2007. gadā Rēzeknes dome nolēma ārpus konkursa piešķirt pašvaldības stipendijas Jurģim Urtānam un Ērikai Urtānei.

Toreiz Jurģis Urtāns studēja Rīgas Stradiņa universitātes Bērnu Klīniskās universitātes slimnīcas otorinolaringoloģijas rezidentūras 1. kursā. Savukārt Ērika Urtāne studēja Rīgas Stradiņa universitātes medicīnas fakultātes 6. kursā un plānoja kļūt par ginekologu (ko arī īstenoja). Pēc studiju beigšanas abi divi kandidāti bija izteikuši vēlmi strādāt pašvaldības SIA „Rēzeknes slimnīca”.

Rēzeknes pilsētas domes Stipendiju konkursa mērķis ir sekmēt Rēzeknes studējošās jaunatnes atgriešanos Rēzeknē un rēzekniešu intelektuālā potenciāla palielināšanu, tādējādi nodrošinot ar augsti kvalificētiem speciālistiem Rēzeknes pilsētas pašvaldību (izglītības iestādes, Rēzeknes Speciālo ekonomisko zonu, valsts institūcijas un komercsabiedrības).

Jēkabpils pilsētas dome 22.decembrī nobalsos par vai pret līdzekļu piešķiršanu speciālista piesaistei.


Написать комментарий