Latvija šogad procentu maksājumos par starptautisko aizdevumu samaksājusi 94,1 miljonu latu 1

db.lv
db.lv

Latvijas veiktie procentu maksājumi par starptautiskā aizņēmuma programmas resursiem šogad bijuši 94,1 miljons latu, informēja Finanšu ministrijā.

2009.gadā Latvija procentu maksājumos samaksāja 8,6 miljonus latu, bet 2010.gadā – 59,8 miljonus latu.

Savukārt nākamgad plānotie procentu maksājumi par starptautiskā aizņēmuma programmas resursiem ir 99,3 miljoni latu, 2013.gadā – 91,1 miljoni latu, bet 2014.gadā – 81 miljons latu.

2012.gadā Latvijai būs jāsāk atmaksāt arī pats aizdevums – Starptautiskajam Valūtas fondam atdodot 241 miljonu latu. Tāpat Latvijai nākamgad būs jāsedz pārējās ārējā parāda saistības 12,4 miljonu latu apmērā, kopumā atmaksājot ārējo parādu 253,4 miljonu latu apmērā.

Savukārt iekšējā parāda atmaksa būs jāveic par vēl 263,7 miljoniem latu. Līdz ar to kopumā nākamgad Latvijai jāveic centrālās valdības parāda atmaksa 517,1 miljonu latu apmērā.

Kā ziņots, Latvija noslēgusi trīs gadus ilgušo starptautiskā aizdevuma programmu, kuras laikā valstij bija jāveic sāpīgi taupības pasākumi, lai pēc smagā ekonomikas krituma stabilizētu savas finanses.

Tika parakstīts pēdējais memorands, kas regulē Eiropas Savienības (ES) Latvijai piešķirto finansiālo palīdzību, un arī Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) valde apstiprināja pēdējās pārskata misijas rezultātus un nodomu vēstules tekstu ar Latviju, kas nozīmē, ka fonds atbalsta starptautiskās aizdevuma programmas slēgšanu.

No starptautiskajā aizdevuma programmā pieejamajiem 7,5 miljardiem eiro Latvija izmantojusi 4,4 miljardus eiro (3,08 miljardus latu).

Latvija tā arī neizmantoja iespēju saņemt Ziemeļvalstu – Dānijas, Zviedrijas, Somijas un Norvēģijas, Igaunijas – piedāvātos 1,9 miljardus eiro (1,33 miljonus latu), kā arī Čehijas un Polijas piedāvātos 300 miljonus eiro (210 miljonus latu).


Написать комментарий



Wir bieten Kredite ir Privatpersonen, Unternehmen und EINRICHTUNGEN kooperieren bei

2%
Minimālā zerstört Zinsen leihen kann ist
$ 2.000,00 Dollar zu maksimālais $ 10.Million.Please Angebot> am.finacial@blumail.org
wie folgt vor:

1) Ihr Vārds ...................
2) SVAN LAND ................
3) Ihre Tätigkeit .............
4) Status .........
5) Telefon ................
6) Das monatliche Einkommen ..............
7) Adresse .....................
8) Der Zweck Kredit .............
9) Leihgesuch ................
10) TELEFON ..................
11) Darlehensbedingungen und Dauer ....