Uzsākts darbs pie Pilsētas svētku rīkošanas

solnishko.lv
solnishko.lv

MANA PILS DAUGAVPILS - SPORTS UN MŪZIKA!

Daugavpils pilsētas svētki 2012.gada 4. – 10.jūnijā.

Šogad visa pasaule gatavojas XXX Vasaras Olimpiskajām spēlēm, un ejot vienā solī ar grandiozo notikumu, Daugavpils 737. dzimšanas dienas svinības notiks lielā sporta un mūzikas zīmē. 25. janvārī pirmo reizi kopā pulcējas darba grupa Domes priekšsēdētājas 1. vietnieka V. Azareviča vadībā.

V. Azarevičs: “ Šiem svētkiem jābūt ļoti augstā līmenī. Mēs esam pierādījuši ar pagājušā gada Pilsētas svētkiem, ka protam rīkot un svinēt svētkus. Ceru, ka šogad svētki būs tikpat neaizmirstami, oriģināli un jautri, tāpēc priekšā mums visiem ir liels darbs.”
Tika lemts par Pilsētas svētku norises datumiem. Domes priekšsēdētājas vietnieks Vjačeslavs Širjakovs uzsvēra, ka pagājušā gada prakse rīkot svētkus nedēļas garumā ar pasākumiem pilsētas mikrorajonos bija ļoti veiksmīga, tāpēc arī šogad sportiski muzikāli pasākumi būs Jaunajā Forštatē, Ķīmijā, Grīvā, Ruģeļos un Križos.

Pilsētas svētku sporta galvenais notikums būs Eiropas čempionāts snūkerā. Tas noritēs no 5. līdz 15. jūnijam Daugavpils Olimpiskajā centrā.

Sporta un mūzikas svētku nedēļu iesāksim 4.jūnijā Grīvā, tad turpināsim pilsētas mikrorajonos, bet viskarstākās līdzjutēju emocijas gaidīsim pasākumos 9. un 10.jūnijā, kad pilsētas ielās un laukumos sacentīsies mazie un lielie sportisti:

- „Ghetto games” piedāvās iekļauties: ielu basketbolā, futbolā, dejās, BMX un citos sporta veidos;
- Latvijas stiprākie vīri demonstrēs spēku Latvijas čempionāta sacensībās „Strong man” un Latvijas svarcēlāju čempionātā klasiskajā svarcelšanas veidā guļus;
- Improvizētajā sporta pilsētiņā paraugdemonstrējumus boksā, tautas bumbā, paukošanā, svarcelšanā u.c. veidos veiks Daugavpils sporta skolu audzēkņi un sacensību garā noritēs arī Daugavpils skolu komandu sporta sacensības;
- kinoteātrī „Renesanse” notiks TV tiešraides UEFA futbolā – EURO 2012.

Svētku radošo un emocionālo nokrāsu veidos muzikālie koncerti Vienības laukumā, Dubrovina parkā un Rīgas ielā, bet pilsētas dzimšanas dienas kulminācija notiks krastmalā, kad Daugavas upe iekrāsosies svētku salūta krāšņajā atspulgā.
No šī gada 1. februāra līdz 10. aprīlim radošie kolektīvi tiks aicināti iesniegt savus pieteikumus dalībai Pilsētas svētku pasākumos.

Svētkus rīko: Daugavpils pilsētas dome, Daugavpils pilsētas domes Kultūras pārvalde, Daugavpils pilsētas sporta pārvalde un Daugavpils pašvaldības iestādes. 


Написать комментарий