V. Azarevičs: “26. bērnudārzam jāpalīdz atrisināt samilzušās problēmas”

foto V.Cigankovs
foto V.Cigankovs

26. bērnudārza vadītāja Arvita Jukša bija izteikusi aicinājumu Daugavpils Domes vadībai apmeklēt dārziņu un pārliecināties, ka iestādei ir vajadzīga palīdzība. 

14. martā bērnudārzu apmeklēja Domes priekšsēdētājas 1. vietnieks Vitālijs Azarevičs, Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes vadītāja Marina Isupova, celtniecības speciālisti.

26. bērnudārzs ir diennakts bērnudārzs. No 190 bērniem uz piecu dienu uzturēšanos paliek 120 bērni, mājās dodas tikai uz brīvdienām. Liela daļa bērnu ir no sociāla riska ģimenēm, kuriem vajadzīga papildus aprūpe.

Bērnudārzā lielākā problēma ir ēkas stāvoklis. Bērnudārza ēka nav remontēta no uzbūvēšanas laika, vecas mēbeles, inventārs, veļa. Veco logu dēļ ir liels siltuma zudums. Domes vadībai bija izrādītas telpas, darba apstākļi dārziņā, notika saruna par iespējām mainīt situāciju.

Vitālijs Azarevičs izteica neizpratni par to, ka šī iestāde nebija iekļauta siltināšanas projektos. Viņš centīsies to labot, meklēs iespējas palīdzēt bērnudārzam, bet nākotnē to noteikti iekļaus visās iespējamās investīciju programmās.
 


Написать комментарий