Ierosināta lieta par finanšu piramīdas MMM reklāmu; iedzīvotāji ir pret “MMM 2011 KLUBS” dibināšanu

foto abrgen.ru
foto abrgen.ru

Par nesaskaņotu finanšu piramīdas MMM reklāmu izvietošanu Rīgas pilsētas būvvalde sastādījusi reklāmas izvietotājam - SIA "euroAWK" - protokolus un tie tiks nosūtīti izskatīšanai Administratīvajā komisijā.

SIA "euroAWK" bija izvietojusi reklāmu "MMM 2011" un "SERGEY-MAVRODI.COM" 20 pieturvietās Rīgā, un tās izvietošana bija atļauta no 5. līdz 11.martam. Saņemot Patērētāju tiesību aizsardzības centra atzinumu, ka šo reklāmu izplatīšana kvalificējama kā negodīga un maldinoša komercprakse, pilsētas būvvalde nesaskaņoja turpmāku reklāmu izvietošanu, un tās bija jānovāc. Tā kā tas netika izdarīts norādītajā laikā, būvvaldes darbinieki sastādīja piecus apskates aktus – protokolus un tika ierosinātas administratīvās lietas.

"MMM piedāvājums iesaistīties piramīdveida shēmās Rīgas pilsētvidē netiks pieļauts,"- norāda Pilsētas attīstības komitejas priekšsēdētāja p.i. Vadims Jerošenko.

Administratīvā komisija, izskatot jautājumu par nesaskaņotu reklāmu izvietošanu, var piemērot sodu, kura maksimālais apjoms ir līdz 1000 latiem.

Tikmēr 87% Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju uzskata, ka valsts institūcijām nebūtu jāatļauj biedrības "MMM 2011 KLUBS" dibināšana Latvijā.

Finanšu piramīdu kompānija "MMM" nolēmusi popularizēt savu darbību Latvijā un dibināt biedrību "MMM 2011 KLUBS". Kompānija "MMM" savu darbību balsta uz finanšu piramīdas principiem, solot dalībniekiem procentuāli augstus ieguvumus no ieguldītajiem līdzekļiem. Kompānija tiek saistīta ar finanšu krāpniecību, un tās bijušais vadītājs Sergejs Mavrodi ir tiesāts par finanšu mahinācijām. Absolūtais vairākums (87%) Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 55 gadiem uzskata, ka Latvijas valsts institūcijām nebūtu jāatļauj biedrības "MMM 2011 KLUBS" dibināšana Latvijā (17% – drīzāk nebūtu jāatļauj; 70% – noteikti nebūtu jāatļauj biedrības dibināšana Latvijā). To atklāj tirgus, sociālo un mediju pētījumu aģentūras TNS Latvia sadarbībā ar telekompāniju LNT, raidījumu 900 sekundes, martā veiktais pētījums.

Savukārt, 7% Latvijas valsts ekonomiski aktīvo iedzīvotāju uzskata, ka valsts institūcijām būtu jāatļauj šīs biedrības dibināšana Latvijā (4% – drīzāk jāatļauj; 3% – noteikti jāatļauj).

6% aptaujāto nav konkrēta viedokļa šajā jautājumā.

Absolūtais vairākums (93%) Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 55 gadiem norādījuši, ka neapsvērtu iespēju piedalīties finanšu piramīdu darījumos (14% – drīzāk neapsvērtu, savukārt 79% – noteikti neapsvērtu šādu iespēju).

3% Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju atzīmē, ka apsvērtu iespēju piedalīties finanšu piramīdu darījumos (2% – drīzāk apsvērtu, 1% – noteikti apsvērtu šādu iespēju).

4% aptaujāto nav konkrēta viedokļa šajā jautājumā.


Написать комментарий