Pabriks Briseles forumā runās par stratēģisko aizsardzību

foto ivarsjakovels.blogspot.com
foto ivarsjakovels.blogspot.com

No 24.līdz 25.martam aizsardzības ministrs Artis Pabriks piedalīsies septītajā Briseles forumā, kur diskutēs par stratēģisko aizsardzību politiski un ekonomiski sarežģītos apstākļos, īpaši uzsverot kopīgos izaicinājumus un iespējamos risinājumus.

Šajā diskusiju panelī tiks runāts par ASV, Kanādas, Eiropas un Krievijas sadarbības iespējām un uzticamām partnerattiecībām „viedas aizsardzības” iniciatīvas ietvaros, kā arī par aizsardzības spēju attīstību NATO valstīs.

Tāpat forumā tiks diskutēts arī par Eiropas nākotni, energoresursu drošību un attīstību, reģionālajiem riskiem, analizējot situāciju Irānā un Sīrijā, kā arī notikumu attīstību Ziemaļāfrikas valstīs. Tiks runāts arī par Afganistānas pārejas procesu un valsts attīstību pēc 2014.gada, kā arī par 2012.gadā gaidāmajām ASV prezidenta vēlēšanām.

Briseles forums ir gadskārtēja augsta līmeņa amatpersonu tikšanās, kurā piedalās ietekmīgākie Ziemeļamerikas un Eiropas politikas, uzņēmējdarbības un intelektuālie līderi, lai runātu par jaunākajiem izaicinājumiem abpus Atlantijas okeānam. Forumā piedalās valstu vadītāji, augsta līmeņa amatpersonas, ministri, kongresmeņi, parlamentārieši, akadēmiķi un mediju speciālisti.
 


Написать комментарий