Daugavpils Universitātes studenti ar “EKO skrējienu” cīnās pret neveselīgu dzīvesveidu

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Vakar vakarā, daudzi daugavpilieši redzēja mūsu pilsētas ielās skrienam jauniešus spilgti zaļajos krekliņos. Tie bija DU studenti, kuri piedalās pirmajās komandu sacensībās ar nosaukumu “EKO skrējiens”. 

Kādreiz krievu literatūras klasiķi aicināja DU, ņemot vērā slaveno izteicienu, “iesitīsim ar auto sacensībām pa bezceļiem un nolaidību”, arī cīnīties, bet jau ar skrējiena palīdzību, un par tīrāku vidi dzīvošanai.

Kā pastāstīja viena no organizatoriem Linda Miezīte, šādu interaktīvo, izglītojošo un izklaidējošo pasākumu organizēja DU studenti, Tā notika lielās pavasara tīrīšanas ietvaros, kura sākās jau pagājušajā nedēļā ar vispārējo istabu tīrīšanu, kad studenti atbrīvojās no nevajadzīgajiem krāmiem, atkritumiem un makulatūras Parādes 11 un Sporta 8 ielu dienesta viesnīcās vai kā paši studenti tās sauc - kojās.

Sacensībām pieteicās 19 komandas, kurās bija gan studenti, gan Universitātes darbinieki.

Starts “EKO skrējienam” tika dots tieši 17:00 pie DU jaunā korpusa. Sacensību laikā dalībniekiem vajadzēja atrast kontrolpunktus un izpildīt tajos dažādus uzdevumus saistītus ar veselīgu dzīvesveidu, atkritumu šķirošanu utt. Pie tam, varēja ne tikai skriet ,bet arī izmantot videi draudzīgus pārvietošanas līdzekļus: velosipēdus, skrituļslidas, skrejriteņus un skeitborda dēļus.

Galvenie “EKO skrējiena” mērķi – popularizēt pareizu un ekoloģisku (zaļu) dzīvesveidu, kā arī pievērst jauniešu uzmanību vides saglabāšanas problēmām.

Pasākuma beigās notika jautra studentu ballīte nakts klubā “Taller”, kurā notika arī labāko “EKO skrējiena” dalībnieku apbalvošana.
 



Написать комментарий