Vanda Kezika: Novopolockas Sadraudzības pilsētu forums, rosināja mūsos jaunas idejas

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Marta beigās, Novopolockā (Baltkrievija), notika pirmais sadraudzības pilsētu forums ar nosaukumu “Baltkrievijas un Latvijas reģionālo pilsētu un sadraudzības pilsētu perspektīvie virzieni”, kurā dalību ņēma 170 pārstāvji no dažādām Latvijas pašvaldībām, tai skaitā arī Daugavpils novadu domes.

Kā pavēstīja kārtējās preses konferences laikā, Novadu domes izpilddirektore Vanda Kezika, foruma ietvaros notika divas izstādes, daudz dažādu ekskursiju un kopumā tika noslēgti 11 sadarbības līgumi. 

Pati Kezikas kundze foruma laikā darbojās tūrisma un kultūras sekcijā, kurā bija gan latvieši, gan baltkrievi. Rundāles pils un Jēkabpils muzeja pārstāvji apsprieda iespēju pastrādāt Vitebskas muzejos un arhīvos, lai iegūtu plašāku informāciju par mūsu valsti un tās popularizāciju. Tika apdomāti jauni tūrisma maršruti, kuri apvieno uzreiz vairākas valstis, bet diplomātiskie dienesti no savas puses apsolīja atvieglot vīzas iegūšanas procedūru tūristiem, kuri vēlas ceļot pa šiem maršrutiem.

Novadu dome, pagaidām, neslēdza nekādus līgumus, jo jau cieši sadarbojas ar Vitebsku, Braslavas rajonu un ar Šarkovšinu izglītības, medicīnas un investīciju sfērā. Kopumā, ir atbalstīts liels projekts starp mūsu valstīm: aprīkot Zemgales skolas ar jaunu lauksaimniecības tehniku un izveidot Baltkrievijā,Vitebskas rajona skolā īstu observatoriju.
 


Написать комментарий