Daugavpilī sākas dalībnieku atlase uz bezmaksas intelekta attīstības kursiem

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Vakar pilsētas domē notika Latvijas intelektuālas attīstības fonda projekta prezentācija ar nosaukumu “Vispusīgs intelekts”, kuru mūsu pilsētā prezentēja tās vadītājs Viesturs Dūle (foto).

Kā pastāstīja pirmais vicemērs Vitālijs Azarēvičs, jaunais projekts tiek īstenots ar Daugavpils, Rīgas un Rēzeknes pilsētu pašvaldību atbalstu. Mēneša laikā, no šī gada 30. aprīļa līdz 22. maijam, Daugavpilī, Intelektuālās attīstības fonds organizēs intensīvās mācības bezmaksas kursus.

Pēc Viestura Dūles vārdiem, pretendēt uz šo apmācību varēs 10 daugavpilieši, no 18 līdz 80 gadiem, aizpildot speciālu anketu un aizsūtot to līdz 13. aprīlim, kopā ar savu fotogrāfiju uz elektronisko adresi intelektam@inbox.lv.

Šis projekts palīdzēs cilvēkiem integrēties sabiedrībā, kuri kaut kāda iemesla dēļ ir palikuši aiz dzīves borta. Nākotnes kursu pamatā ir daži virzieni, tai skaitā, cilvēka potenciāla atklāšana un zinātniskās izpratnes attīstība.

Nekādās īpašas prasības kandidātiem netiek izvirzītas, izņemot to, ka jāsagaida intensīva apmācība grupās ārpus mājas, vēlēšanās izpausties, māka palīdzēt citiem, uzņemties atbildību, dalīties ar iegūtām zināšanām ar masu mēdiju un sociālo tīklu pārstāvjiem. 

Pretendentu atlase, kuri būs atsūtījuši savas anketas, norisināsies pedagogu un psihologu pārrunu laikā. Apmācību pamatvaloda būs latviešu, bet daži novirzieni tiks mācīti krievu un angļu valodās. Atskaitot visu minēto, kursu dalībniekiem vajadzēs apgūt ne tikai biofizikas, antropoloģijas un medicīnas pamatus, bet arī dziedāšanas, dejošanas, zīmēšanas, teātra u dokumentālā kino pamatus. 

 



Написать комментарий