Pēc pilota nāves nolaišanos īsteno viņa 80 gadus vecā sieva

foto delfi.lv
foto delfi.lv

ASV Viskonsinas štatā lidojuma laikā nomira pilots, bet viņa 80 gadus vecajai atraitnei ar mazu pilotēšanas pieredzi izdevās veikt ārkārtas nolaišanos, pastāstīja viņas dēls.

Helena Kolinza saglabāja mieru, nosēdinot vieglo lidmašīnu "Cessna" Čerilendas lidostā, lai gan zināja, ka viņas vīrs Džons Kolinzs ir miris. Viņu dēls Džeimss Kolinzs, kurš arī ir pilots, deva mātei norādījumus pa radio.

Kolinza pirms 30 gadiem pamatos bija apguvusi to, kā pacelt gaisā un nosēdināt lidmašīnu.

Kad Kolinzu pāris lidoja atpakaļ uz mājām pēc Floridas štatā pavadītām brīvdienām, Džons Kolinzs pilotu kabīnē nomira ar sirdslēkmi.

Helena Kolinza piezvanīja policijai, un vietējais pilots Roberts Vuksanovičs ar citu vieglo lidmašīnu pacēlās gaisā, lai palīdzētu vadīt viņas lidmašīnas nolaišanos.

Kad Kolinzas pilotētā lidmašīna nolaidās, tai gandrīz pilnībā bija beigusies degviela un darbojās tikai viens dzinējs. Lidmašīna nobrauca par skrejceļu apmēram 300 metrus un tad apstājās.

Vietējais iedzīvotājs, kurš redzēja lidmašīnas nolaišanos, sacīja, ka Kolinza bija apriņķojusi ap lidostu apmēram 10 reizes.

Atraitne ar ievainojumiem mugurā un ribās tika aizvesta uz slimnīcu, bet ir gaidāms, ka viņa pēc dažām dienām tiks izrakstīta uz mājām.
  


Написать комментарий