Kuru intereses aizstāvēja R. Eigims: cīņā par projektu A13 atkal uzvarēja “Binders”? 2

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Vakar, 4. aprīlī, Daugavpils domes iepirkumu komisija aizvadīja sēdi, kuras gaitā noteica uzvarētāju, sakarā ar Daugavpils 18. novembra ielas rekonstrukciju. 

Aploksnes ar pretendentu piedāvājumiem, saistībā ar 18. novembra ielas rekonstrukcijas darbiem, tika atvērtas 1. februārī, kad arī tika konstatēts, ka ir iesniegti piedāvājumi no 6 kompānijām: firma LNK Latvija piedāvāja 8,54 miljonu lielu summu, Kauno tiltai— 9,47, ACB – 9,25, Panevezio Keliai – 8,29, Binders – 8,02 miljonus, Matthai – 10,32 miljonus latus.

No Latvijas Būvinženieru savienības tika saņemta ekspertu atzīme, kurā teikts, ka piedāvātās pretendentu cenas nav pārāk lielas. Kā arī tika noteikts, ka visi pretendenti ir izgājuši kvalifikāciju un atbilst konkursa prasībām. Līdz ar to tika pasludināts uzvarētājs, un tā ir firma “Binders”, kura piedāvāja viszemāko apmaksu. Par to portālam Gorod.lv pavēstīja vicemērs V. Širjakovs.

Atgādināsim, ka pirmais konkurss, saistībā ar 18. novembra ielas rekonstrukciju, ticis paziņots vēl 2010. gada vasarā, un tajā bija tikai viens pretendents – Rīgas firma “Binders”, kura pieprasīja, apmēram, 10 miljonus latu, bet Daugavpils domes rīcībā bija tikai ES iedotie 6,5 miljoni latu. Pēc Daugavpils mēra nomaiņas, tika nolemts paņemt kredītu par projekta līdzfinansēšanu, bet firma “Binders” atteicās slēgt līgumu, motivējot, ka cenas ir augušas un nevēlēšanos piedalīties politiskajās spēlēs. 

Zīmīgi, ka parlamentārietis Rihards Eigims neslēpa, ka toreiz, tieši viņš pielika savu roku, lai līgums par ielas rekonstrukciju par tādu summu nebūtu noslēgts, jo pēc viņa domām, dome atklāti lobēja Rīgas firmas intereses. Kas notiek šodien? “Binders” atkal ir reālākais pretendents uz veicamajiem darbiem, pie tam, ka darba apjoms ir samazinājies, bet samaksa par darbu, nemaz tik daudz neatšķiras no sākotnējās. Beigās sanāk, ka zaudētājos palika pilsētnieki, jo nācās atteikties no dažām promenādēm, trotuāriem, elektrotīklu pārvietošanas un zāliena. 

Nobeigumā atzīmēsim, neskatoties uz to, ka ir samazinājies darba apjoms, pretendenta piedāvātā cena joprojām ir pārāk augsta, nekā kvotu iedalītā 6,5 miljonu latu apmērā, tāpēc pašvaldībai nāksies ņemt kredītu, jo šī projekta īstenošana ir ļoti svarīga, ko apstiprināja arī pilsētnieki. 

Kā atzīmēja vicemērs Vjačeslavs Širjakovs, atbilstošie dokumenti par vienošanās izmaiņām ir aizsūtītas uz Satiksmes ministriju. Nākamais pašvaldības solis ir kredīta ņemšana. Ja konkursa rezultāti nebūs pārsūdzēti, tad rekonstrukcijas darbi sāksies jau vasarā. Nav izslēgts, ka darba apakšuzņēmēju lomā pie rīdziniekiem strādās vietējie celtnieki, kuri nevēlējas apvienot savus spēkus, lai piedalītos konkursā.
 


Написать комментарий

откройте почтовый ящик-там газета для всех о работе думы-не пожалеете

Otkril, reklama MEGO, RIMI, MAKSIMA o DUMJE nje slova !

Написать комментарий