Ministre Viņķele nosala DU auditorijā un lūdza ātrāk pabeigt preses konferenci

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Pēc foruma, kurā tā arī netika apspriesti mūsu depresīvā Latgales reģiona glābšanas un attīstības konktrētie varianti, ministri piedalījās preses konferencē. Tiesa, neko jaunu triju ministriju vadītāji žurnālistiem nepaziņoja.

Ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts atzīmēja, ka reģionālā foruma dalībniekiem piedāvātais plāns, kā izvest Latgali no krīzes, ir tikai sākotnējais projekts, viens no problēmas risinājuma variantiem. Jo īpaši, ņemot vērā reģiona situāciju, nav reāli cerēt uz pozitīvajām pārmaiņām ātrāk kā pēc 2-3 gadiem. 

Pēc ministru viedokļa, veiksmīgākie no četriem simtiem priekšlikumiem ir saistīti ar Latgales ceļu remontu. 

Konkrētas summas, kuras tiek plānotas piešķirt Latgales glābšanai un kad tas varētu notikt, netika paskaidrots. Reģionālās attīstības ministrs Sprūdžs, atbildējot uz šo jautājumu, atkārtoja skaitli, kuru nosauca viens no foruma dalībniekiem – 32 miljoni latu. Kā arī viņš atzīmēja, ka pirmkārt, valsts atbalsts tiks piešķirt tiem uzņēmumiem un biznesmeņiem, kuri patiešām strādā un ieteica aktīvi izmantot biznesa konsultantus, Ideju inkubatoru. Savukārt, ekonomikas ministrs, pat nedaudz apvainojies uz šādu jautājumu, piebilda, ka Latgales reģions kopumā jau ir saņēmis vairāk nekā 300 miljonus latu dažādiem projektiem. Pēc viņa viedokļa, galvenais jautājums ir cits – kādā veidā mēs varam novērtēt papildus investīcijas, kuras tiek piešķirtas Latgalei. 

Sakarā ar jautājumu par reģionālā statusa piešķiršanu krievu valodai, visas oficiālās personas paziņoja, ka neredz tam nekādu pamatu, atsaucoties uz Satversmi un to, ka mūsu valstī latviešu un krievu tautības cilvēki labi saprot viens otru. Vēl ministri piekrita tam, ka dzīves līmenis un kvalitāte Latvijas galvaspilsētā ir daudz augstāks nekā citās pilsētās, bet latgaliešu valoda ir kultūras resurss. 

Iespējams, ka varētu rasties arī citi jautājumi ministriju vadībai, taču Viņķeles kundze palūdza pasākuma vadītājam ātrāk pabeigt preses konferenci, jo viņa bija nosalusi, sēžot Daugavpils universitātes auditorijā. Viņas vēlēšanās tika uzklausīta.
 


Написать комментарий