Kultūras ministrija bērnu lasīšanas veicināšanas programmai piešķirs 13 800 latus

foto maminuklubs.lv
foto maminuklubs.lv

Kultūras ministrija radusi iespēju Latvijas Nacionālās bibliotēkas nodrošinātās bērnu lasīšanas veicināšanas programmas "Bērnu un jauniešu žūrija" darbībai šajā gadā piešķirt 13 800 latu, informēja kultūras ministres padomniece sabiedrisko attiecību jautājumos Iluta Bērziņa.

Finansējumu izdevies atrast, pārplānojot finanšu līdzekļus Kultūras ministrijas budžeta apakšprogrammā "Mākslas un literatūra".

Par finansējuma piešķiršanu kultūras ministre Žaneta Jaunzeme-Grende (VL-TB/LNNK) paziņoja trešdien, 11. aprīlī Latvijas Bibliotekāru biedrības rīkotajā 15.konferencē.

Kā stāstīja Bērziņa, šā gada sākumā lasīšanas veicināšanas programmas pasākumam "Lielie lasīšanas svētki" tika piešķirts no Kultūras ministrijas lūgtais finansējums 1200 latu apmērā. Pēc tam, kad Valsts kultūrkapitāla fonda Literatūras ekspertu padome pieņēma lēmumu šā gada pirmajā projektu konkursā nepiešķirt atbalstu bērnu lasīšanas veicināšanas programmai "Bērnu un jauniešu žūrija", ministrija, apzinoties bērnu lasīšanas veicināšanas nozīmīgumu, rada iespēju šo programmu iespēju robežās finansiāli atbalstīt.

"Bērnu un jauniešu žūrija" ir valsts mēroga lasīšanas veicināšanas programma, kas pastāv jau 11 gadus un bērnu vidū kļuvusi ļoti populāra. Programmā ik gadu iesaistās un aktīvi lasa no 13 000 līdz 17 000 bērnu.

Bērnu lasīšanas veicināšanas programmu no 2001.gada veiksmīgi organizē Latvijas Nacionālās bibliotēkas Bērnu literatūras centrs sadarbībā ar Latvijas Bibliotekāru biedrību.

Kultūras ministre uzsvēra, ka "Bērnu un jauniešu žūrija" ir guvusi plašu atsaucību sabiedrībā, praksē apliecinājusi sevi kā veiksmīgu instrumentu bērnu iesaistei grāmatu lasīšanā un vērtēšanā, motivējot un radot interesi par literatūru. Šī programma līdz šim darbojusies ar ievērojamu pašvaldību finansiālo atbalstu, kas norāda, ka programma ir augstu novērtēta un nepieciešama īpaši Latvijas reģionos un tās īstenošana būtu jāturpina.


Написать комментарий