Rēzeknes mērs: siltuma patērētājiem ir tiesības rīkot piketu, taču tas ir bezjēdzīgi

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Šodien Rēzeknē pie pilsētas domes ēkas norisinājas pikets, kuru organizēja pilsētas sabiedrības «Mans mājoklis – mans cietoksnis» («Мой дом – моя крепость») nodaļa, protestējot pret augstām cenām uz siltumu.

Galvenais piketa mērķis ir piesaistīt sabiedrības uzmanību pārāk augstajām cenām uz siltumu un vērsties pie pilsētas vadības ar lūgumu veikt pārrēķinu par 2011./2012. gadu apkures sezonu, izskaidrojot tarifu izveidošanas shēmu u.tt. 

Tiek plānots, ka piketa laikā tiks pieņemts manifests ar konkrētiem iedzīvotāju priekšlikumiem par šo sasāpējušo jautājuma risināšanu. 

Gorod.lv lūdza Rēzeknes mēru Aleksandru Bartaševiču komentēt situāciju. Pēc viņa vārdiem pikets nekādā veidā neietekmēs pasvaldības plānus. „Mēs no savas puses daram visu maksimāli iespējamu gan finansiālajā, gan organizatoriskajā ziņā. Oktobrī var rasties pamats siltuma tarifu samazināšanai. Ir jāsaprot, ka pats no sevis nekas nenotiek, nedrīkst rīkoties spontāni: sākumā jāatrod iespēja samazināt uzņēmuma izmaksas, tad būs iespējams runāt par tarifu samazināšanu. 

Piketa rīkošana ir siltuma patērētāju suverēnas tiesības, taču, manuprāt, īpašas jēgas no tā nav”, - uzskata Aleksandrs Bartaševičs.
 


Написать комментарий