Pēc Sociālo lietu pārvaldes aktivitātēm – tiek atlikta Domes komitejas sēde, kur bija plānots pieškirt naudas līdzekļus Daugavpils sabiedriskajām organizācijām

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Šogad Daugavpils pašvaldība piešķira sabiedrisko organizāciju atbalstam 20 tūkstošus latu: 10 tūkstošus kultūras un jomas organizācijām un tādu pati sammu sociālās jomas organizācijām. 

Pirmājiem finansējumu piešķira jau pagājušajā nedēļā Izglītības un kultūras jautājumu komitejas sēdē. Taču Sociālās komitejas sēde, kurā bija plānots piešķirt finansējumu sociālajām organizācijām, pagājušajā nedēļā tika atlikta, norādot, ka ir nepareizi noformēti dokumenti – līdzekļu izmantošanas mērķis neatbilst atbalsta fonda izveides mērķiem.

Šodien, 13.aprīlī, Daugavpils domes Sociālās komitejas deputāti atkal sapulcējās uz ārkārtējo sēdi, taču atkal nevarēja sadalīt pašvaldības finansējumu starp pilsētas sabiedriskajām organizācijām sociālajā jomā.

Kā portālam Gorod.lv paskaidroja Sociālās komitejas locekle Ludmila Smikova, pirmajā komitejas sēdē organizācijām nebija sagatavoti visi nepieciešamie dokumenti, kā arī deputātus ieinteresēja fakts, ka dažām organizācijām, kas pieprasīja mazākas summas, tika piešķirtas daudz lielākas. Deputāti lūdza nākamreiz sakārtot dokumentāciju un skaidri norādīt mērķus, kuriem tiks iztērēta pašvaldības nauda.

L.Smikova paskaidroja, ka tā vietā, lai sakārtotu dokumentus, vienkārši tika mainītas pieprasītas summas uz tām, kuras Sociālo lietu pārvalde (SLP) rekomendēja iepriekšējo reizi.

Piemēram, viena sabiedrība lūdza 700 latu viena koncerta rīkošanai, turpretī citai sabiedrībai, kas lūdza naudas summas vairākiem pasākumiem, tika piešķirta pavisam niecīga naudas summa. „Radās iespaids, ka dažas sabiedrības tika „virzītas uz priekšu”. Jo, lai sarīkotu labu pasākumu, nevienmēr ir vajadzīga liela nauda”, - atbildēja L.Smikova, kurai ir pieredze pasākumu un koncertu rīkošanā, jo vairākus gadus viņa ir bērnu un jauniešu centra „Jaunība” direktora vietniece.

Rezultātā, deputāti arī otro reizi sapulcējoties neizskatīja sabiedrisko organizāciju pieteikumus, jo organizāciju pārstāvji tur nepiedalījās, atšķirībā no Izglītības un kultūras jautājumu komitejas sēdes, kura turpinājās ap 3 stundām un katra organizācija pamatoja savu finansējumu.

Kārtējā – trešā – komitejas sēde ir nolikta uz 19.aprīli. Tajā deputāti sagaida organizāciju pārstāvjus un rūpīgi izvērtēs katru no projektu un organizāciju.

L.Smikova rezumēja, ka komitejas locekļiem nebija īsti skaidrs, uz kāda pamata SLP uzņēmas funkciju koordinēt līdzekļu piešķiršanu sabiedriskajām organizācijām. Jo vairāk, deputāte situāciju nosauca par necieņu pret deputātiem.
 


Написать комментарий