‘Putnu fabrika Ķekava’ prasa maksātnespējas administratora atkāpšanos

foto ir.lv
foto ir.lv

A/S "Putnu fabrika Ķekava" uzskata, ka ieceltais maksātnespējas administrators, iespējams, veic darbības, kas vērstas uz uzņēmuma maksātnespējas iniciēšanu un uzņēmuma mākslīgu pārņemšanu. Tādēļ uzņēmums prasa maksātnespējas administratora atkāpšanos, portālu "Delfi" informēja "Putnu fabrikas Ķekava" preses pārstāve Kristīne Liepiņa.

"Putnu fabrika Ķekava" ir pieprasījusi maksātnespējas administratoram Olafam Švankam sniegt skaidrojumu līdz 2012.gada 20.aprīlim par veiktajām darbībām, to likumisko pamatojumu un rīcības atbilstību uzņēmuma tiesiskās aizsardzības procesa interesēm. Tāpat uzņēmums ir vērsies LR Rīgas rajona tiesā ar lūgumu atcelt tiesiskās aizsardzības procesa administratoru Švanku, kā arī noteikt termiņu jauna administratora amata kandidāta ieteikšanai, norāda Liepiņa.

Pamatojoties uz pēdējā laika notikumiem un publiskajā telpā izskanējušajām ziņām, "Putnu fabrika Ķekava" vērš uzmanību uz absurdo situāciju, kas izveidojusies - sertificētā maksātnespējas administratora uzvedību, attieksmi un rīcību kopumā. "Administrators sācis pieprasīt konfidenciālu informāciju, kas ir ārpus tiesiskās aizsardzības procesa (TAP) ietvariem un administratora likumiskajām pilnvarām. Tāpat uzņēmums norāda arī uz atklāta interešu konflikta esamību. Ņemot vērā iepriekš minēto, Maksātnespējas likuma noteikumus, sertificēto maksātnespējas procesa administratoru Ētikas kodeksa noteikumus, redzams, ka ieceltais maksātnespējas administrators nav tiesīgs pildīt savus pienākumus "Putnu fabrika Ķekava" TAP, jo atrodas interešu konfliktā attiecībā pret uzņēmumu un tā nodrošināto kreditoru, iespējams, ir pat personiski ieinteresēts uzņēmuma maksātnespējas veicināšanā un pārņemšanā, kā rezultātā ir apšaubāma administratora objektivitāte un patiesie nolūki," norāda Liepiņa.


Написать комментарий