Poļu namā startē “Random”

2012. gada 20.aprilī plkst. 18:00 Poļu kultūras centrs aicina uz izstādes atklāšanu „Random”.

Izstādes autors ir Sergejs Parfenovičs. Zīmēt sāka diezgan sen. Gadiem ejot aizraušanās ar mākslu iegūst arvien precīzākas izpausmes formas.
Sergejs Parfenovičs: „Savos darbos es pieturos pie melnbaltā kontrasta, taču tas nebūt nenozīmē ka man ir pavisam svešas košās krāsas. Drīzāk manos darbos, man ir svarīga tieši kopējā kompozīcija nevis krāsu daudzveidība. Zīmēšanas procesā par galveno elementu man kalpo zīmulis un ar roku uzzīmētās skices. Tā tiek veidoti visi mani darbi. Savu mākslas darbu radīšanā plaši pielietoju arī visas datora piedāvātās iespējas. Uzskatu, ja gribi sasniegt savos darbos precizitāti, tad dators ir neaizvietojams.

Man ir tikai 22.gadi un es lieliski saprotu, ka tas ir tikai mana ceļa sākums. Tieši tagad veidojas mans viedoklis, ko ir interesanti novērto no malas.
Izstādē, kuras nosaukums ir „RANDOM” tiks demonstrēti mani dari, kuri tapa 2011.gadā. Par galveno virzienu kalpo grafika, 3D grafika, fotogrāfijas un šelkogrāfija. 'RANDOM' tulkojumā no angļu valodas nozīmē “izmētāts”, “nejaušs”. Kad es savācu visus savus darbus vienkopus es sapratu, ka vienīgais piemērotākais nosaukums manai kolekcijai ir tieši „RANDOM”.

Izstādes veidošanā līdzdarbojās Daugavpils Poļu kultūras centrs, Daugavpils pilsētas domes Jauniešu departaments, kā arī radošā apvienība “Invisible Culture”. Apvienība tika nodibināta 2012.gada februārī, kā nekomerciāla apvienība, kuras galvenais mērķis ir kultūras veicināšana Daugavpilī, visdažādākajos izpausmes veidos. Tādos kā: izstāžu, muzikālo pasākumu, kā arī jauno un talantīgo jauniešu brīvā laika organizēšana. Par pirmo projektu kļūs izstāde „RANDOM”, kuras atklāšana notiks Poļu kultūras centra galerijā.”


Написать комментарий