Dome piešķirs 4 tūkstošus latu, lai paaugstinātu 10 daugavpiliešu intelektu 1

foto secretworlds.ru
foto secretworlds.ru

Daugavpils domes Finanšu komitejas deputāti atbalstīja lēmumu par naudas līdzekļu piešķiršanu no neparedzēto gadījumu naudas 4 180 latu apmērā, lai atbalstītu intelekta daudzpusīgās attīstības intensīvos kursus, kurus organizē Latvijas intelektuālās attīstības fonds.

Atgādināsim, ka minētā projekta prezentācija Daugavpilī notika 3.aprīlī, kad projekta vadītājs, žurnālists Viesturs Dūle pastāstīja, ka no 30.aprīļa līdz 22.maijam 10 daugavpilieši, kurus izvēlēsies, pamatojoties uz viņu iesniegumiem, varēs iziet speciālu apmācības kursu, kas ir vērsts uz sava potenciāla attīstību.

Minēto projektu atbalsta arī Rīgas pašvaldība (25 tūkstoši latu) un Rēzeknes pašvaldība (4 tūkstoši latu). Fonda finansējums sastādīs 4 855 latus, privātuzņēmumu finansējums – 12 tūkstošus latu.

Mūsu pašvaldības piešķirti līdzekļi apmaksās kursu dalībnieku dzīvošanu (22 dienas, 6 lati dienā no viena cilvēka), ēdināšanu (trīs reizes dienā, 8 lati dienā), kā arī daļēji segs transporta izdevumus.

Finanšu komitejas sēdes gaitā deputāts Pēteris Dzalbe interesējās, cik prātīgi ir ieguldīt pašvaldības naudu šāda veida projekta realizācijā, finansēšanu kuram varētu censties saņemt no eirofondiem. Vicemērs Vitālijs Azarevičs, kurš būs šī projekta kurators, atzīmēja, ka projekts ir svarīgs, jo ļaus papildināt zināšanas cilvēkiem, kuriem ir izglītība, bet nav darba, kuri tādēļ varētu palikt un strādāt mūsu pilsētā.

Daugavpils Visparējās un profesionālās izglītības pārvaldes Pieaugušo izglītības centra metodistei Ilzei Onzulei tika uzdots līdz nākamajai domes sēdei precizēt pieteikumu skaitu un metodiku, kādā veidā tiks atlasīti 10 cilvēki, kas piedalīsies apmācībā, kura tiks organizēta atpūtas bāzē «Kurcums».

P.Dzalbe lēmumu par naudas līdzekļu piešķiršanu neatbalstīja, apšaubot faktu, ka projektu tiešām atbalstīja citas pašvaldības un privātfirmas. Rezultātā lēmumu par naudas līdzekļu piešķiršanu atbalstīja un tagad to vajadzēs apstiprināt domei.


Написать комментарий

Vai pašiem neliekas tas smieklīgs pasākums, tīrākais ,,projektiņš,, !