Krievu namā Lieldienas sagaidīja ar dziesmām, spēlējot uz niedres flautas un okarinām

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Sestdien, 21.aprīlī, Krievu kultūras centrā norisinājās Lieldienu svētku koncerts, kurā piedalījās Krievu nama kolektīvi, baznīcas svētdienas skolas audzēkņi un viesi no Krāslavas.

Sākumā saskaņā ar tradīciju Borisa un Gļeba katedrāles virspriesteris tēvs Georgijs apbalvoja pasākuma aktīvākos dalībniekus ar Atzinības rakstiem. Folklora kolektīvi „Rusiči” (Tatjanas Zubkovas vadībā) un „Slavjanka” (Jevģēnijas Panovas vadībā) priecēja skatītājus ar dziesmām, kas tika veltītas Lieldienu tematikai, bet paši mazākie koncerta dalībnieki – svētdienas skolas audzēkņi – lasīja dzeju.

Pasākuma ietvaros notika gleznu izstāde, darbu autore Krāvlavas iedzīvotāja Alfreda Bulionko savas gleznas bija izšuvusi ar krustiņu. Darbu autore Gorod.lv pastāstīja, ka ar izšūšanu nodarbojas jau 15 gadus, bet pēdējos gados savām gleznām izvēlas baznīcas tematiku. Šoreiz viņa bija atvedusi uz Daugavpili tikai 11 darbus, pavisam viņas kolekcijā ir vairāk kā 60 gleznas. Kopā ar viņu ar izšūšanu pēdējā laikā nodarbojas viņas septiņgadīgais mazdēls Artjoms.

Vēl vieni viesi no Krāslavas demonstrēja savas prasmes spēlēt dažādus pašdarinātus mūzikas instrumentus. Skatītāju uzmanībai jaunie cilvēki piedāvāja svilpes no māla – okarinas, niedres flautu, koka bundziņas, kas tika izgatavotas mūsu reģionā, taču skanēja pavisam citā stilā nekā latgaļu mūzikas instrumenti. Pēc muzikantu vārdiem, viņi jau sen interesējas par tautu instrumentu izgatavošanu un spēlēšanu uz tām. Turklāt, visvairāk viņiem patīk veci, sen izdomāti un diezgan vienkārši mūzikas instrumenti, kas tiek pagatavoti no niedres, māla, koka vai pat no parastās plastikāta caurules.


Написать комментарий