V.Širjakovs: Ir divi iemesli, kāpēc R.Eigims, kas pieņem likumus, tik nejēdzīgi komentē jautājumus

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Jau otro nedēļu vienā pilsētas masu informācijas līdzekļa televīzijā un internetportālā tiek aktīvi popularizēts videoieraksts, kurā stundas garumā Saeimas deputāts no Daugavpils Rihards Eigims intervijā „atmasko” Daugavpils pilsētas domi.

Politiķa frāzes izraisīja sajūsmu tajā publikas daļā, kurai ir raksturīgi ticēt tam, kam tā vēlas ticēt. Turklāt, secinājumus izdara ļoti ātri, neizpētot visu informāciju un netiekot skaidrībā ar to.

R.Eigims „atmaskoja”, kritizējot domas lēmumu sešu pilsētas ielu rekonstrukcijai eiroprojekta ietvaros līdzfinansēšanai paņemt kredītu apmēram 800 tūkstošus. Kā norādīja Saeimas deputāts, kredīts, kas ir domāts eiroprojekta līdzfinansēšanai, tiek ņemts sešu ielu otrā posma rekonstrukcijai. R.Eigims runā par to, ka nesaprot, kādiem darbiem (rekonstrukcijas otram posmam) tiks iztērēti naudas līdzekļi, jo rekonstrukcijas darbi ir gandrīz pabeigti.

Pēc šāda paziņojuma cilvēkiem, kas seko notikumiem pilsētā, tai skaitā, informācijai par pilsētas ielu rekonstrukciju eiroprojekta ietvaros, nav grūti izdarīt secinājumus. „Ielu rekonstrukcijas otrais posms”, par kuru runā deputāts, ir eiroprojekta nosaukums – „Daugavpils ceļu infrastruktūras rekonstrukcija, 2.posms”, kura gaitā renovēs Imantas, Vienības, Kauņas (2 posmus), Jātnieku un Pumpura ielas, nevis kādi rekonstrukcijas papildus darbi, kuriem pašvaldība ņem kredītu.

Šos komentārus, kas maldina pilsētniekus, mēs lūdzam komentēt vicemēru Vjačeslavu Širjakovu, kas ir būvniecības pilsētā kurators. Viņš norādīja, ka ir diezgan aizvainojoši un nesaprotami, ja cilvēks, kas pats ir Saeimas deputāts un pieņem likumus, kas nosaka pašvaldības darbību, tik nejēdzīgi komentē jautājumu. Pēc V.Širjakova viedokļa, tam var būt divi iemesli: vai nu deputāts apzināti maldina pilsētniekus, zinot patiesību, vai arī nav kompetents.

V.Širjakovs atgādināja, ka laikos, kad R.Eigims bija pašvaldības priekšsēdētājs, pašvaldībai bija tiesības ņemt kredītus. Pašlaik ekonomijas režīmā kredītu var ņemt tikai eiroprojektu līdzfinansēšanai. Taču pašvaldība nevar paņemt kredītu bez Finanšu ministrijas un ministrijas, kas ir konkrētā projekta kurators, atļaujas. Tāpēc pat pieņemot R.Eigima vārdus, ka 800 tūkstoši ir nelikumīgi piesavināti, jāņem vērā, ka divas ministrijas to neatbalstītu, norādīja V.Širjakovs.

Kas attiecas uz to, ka R.Eigims, runājot par Jātnieku ielas nodošanu ekspluatācijā, norāda uz Kauņas ielu, tas, pēc V.Širjakova vārdiem, apliecina, ka deputāts pat nesaprot, kas un uz kuru posmu attiecas.

„Cilvēks, kuram nav tehniskās izglītības, var arī nesaprast šādus momentus. Taču ir jāsaprot galvenais – pēc objekta nodošanas ekspluatācijā kasē tiek atgriezti 85% no eiroprojekta darbu izmaksām. Tāpēc arī tiek ņemts kredīts – lai nodotu objektu ekspluatācijā un pēc akta parakstīšanas saņemtu naudu atpakaļ. Tas ir saprotams jebkuram cilvēkam, kas kādreiz bija saistīts ar eiroprojektiem”, - paskaidroja V.Širjakovs.
 


Написать комментарий