Daugavpils muzejā var aplūkot grafiķa Māra Čačkas krāsainos „Ceļus”

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Daugavpils novadpētniecības un mākslas muzejā vakar notika mākslinieka, grafiķa, pedagoga, vairāku projektu un izstāžu kuratora Māra Čačkas izstādes ar nosaukumu „Ceļi” atklāšana.

Šī ir Daugavpils mākslinieka 9.personālizstāde, bet kopumā viņš ir piedalījies vairāk kā 60 izstādēs Latvijā un ārzemēs. Viņa darbi atrodas muzejos, galerijās, privātkolekcijās dažādās pasaules valstīs. 

Mākslinieks portālam Gorod.lv pastāstīja, ka izstādes „Ceļi” nosaukums nav viennozīmīgs. Jo katrs ceļš ir domu, jūtu komplekss, pārdzīvotā filozofiskā apjēgšana. Tā ir arī dzīves ceļa ideja, ceļa, kurā kāds iet, kāds skrien, kāds atpaliek, kāds rāpo uz ceļiem. Tas tika atspoguļots grafikas tehnikā. 

Izstādes ideju Māris Čačka pārdomāja aptuveni pusotru gadu, bet pirms gada jau zināja, ko tieši viņš grib atspoguļot un kādā krāsu gammā. „Es sāku strādāt janvārī, bet marta beigās gleznas jau bija gatavas. Māksliniekam pats galvenais ir, lai būtu skaidra ideja, būtu iedvesma un vēlme dalīties ar savām idejām ar skatītāju. Katru dienu es cenšos nodarboties ar ko noderīgu – ja ne ar grafiku, tad ar glezniecību, dizainu, teātri, strādāt svaigā gaisā u.tt.”, - viņš uzskata. Mākslinieks Čačka ir pārliecināts, ka ieinteresētam cilvēkam laika pietiks visam, ja viņš mīl to, ko dara un atdod savam darbam visu savu spēku un laiku.
Izstāde muzejā darbosies līdz 31.maijam.
 



Написать комментарий