Indijas tiesa anulē gadu vecas līgavas un trīsgadīga līgavaiņa laulību

foto delfi.lv
foto delfi.lv

Indijas tiesa oficiāli anulējusi laulību, kas tikusi noslēgta starp trīsgadīgu zēnu un gadu vecu meitenīti. Šis ir pirmais gadījums Indijā, kad anulēta nepilngadīgu personu laulība, kas nav likumīga, vēsta raidsabiedrība BBC.

18 gadus vecā Laksmi Sargara neko nezināja par savu laulību, līdz vīra radi neieradās tai pakaļ. Tad Sargarai paskaidrots, ka viņa ir precēta ar Rakeši. Meitene nepiekrita vecāku lēmumam un meklējusi atbalstu. "Es biju ļoti apbēdināta par šo laulību. Vecāki mani neatbalstīja un es teicu viņiem, ka meklēšu palīdzību citur," pastāstīja pret savu gribu salaulātā.

Sargara pēc palīdzības vērsusies vietējā nevalstiskajā organizācijā "Sarathi Trust". "Meitene nemīlēja to puisi un nebija gatava samierināties ar savu vecāku lēmumu," pastāstīja organizācijas darbinieks. "Atklāti sakot, mēs pirmo reizi saskārāmies ar gadījumu, kad bērnībā salaulāts pāris iestājas pret vecāku lēmumu," stāsta organizācijas pārstāvis.

Par spīti tam, ka nepilngadīgu personu laulības Indijā ir nelikumīgas, tās joprojām plaši izplatītas valsts lauku reģionos, kur dzīvo patriarhālas kopienas. Saskaņā ar ANO Bērnu fonda (UNICEF) datiem 40% tā saukto bērnu laulību tiek noslēgtas Indijā. Sargaras lieta varētu radīt vajadzīgo rezonansi, lai mainītu sabiedrisko viedokli par agrajām laulībām, cer cilvēktiesību aizstāvji.


Темы: , , , ,
Написать комментарий