Uz municipālās policijas ēkas ievietos piemiņas plāksnīti

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Šodien Daugavpils domes Izglītības un kultūras komitejas ārkārtes sēdē deputāti atbalstīja poļu biedrības „Promieņ” lūgumu par piemiņas plāksnītes no melnā granīta ievietošanu uz ēkas, kurā pašlaik atrodas Daugavpils municipālā policija.

Kā ir zināms, kārtības uzraugi strādā eiroprojekta ietvaros renovētajā vēsturiskajā ēkā pilsētas centrā Muzeja ielā 6, kur saskaņā ar vēsturiskajiem dokumentiem no 1930. līdz 1939.gadam darbojās Polijas republikas konsulāts. 

Ja izdosies saskaņot plāksnītes ievietošanu, tā tiks uzstādīta 3.maijā plkst.15:00, kad mūsu pilsētu ar vizīti apmeklēs Polijas vēstniecības padomnieks-ministrs Latvijā Januš Davidovičs. Svinīgajā pasākumā noteikti piedalīsies arī Daugavpils vadība. 

Biedrības pārstāvis komitejas deputātiem paskaidroja, ka lēmuma projektam tiek pievienots dokuments, kurā tiek pausts profesora un Latvijas vēsturnieku komisijas locekļa Ērika Jēkabsona viedoklis, ka plāksnītes ievietošana uz policijas ēkas labi iederas draudzīgajās attiecībās starp Latviju un Poliju, kā arī akcentē Daugavpils lomu pirmskara laikā ne tikai iekšējā, bet arī ārējā politikā. 

Deputāti, precizējot, ka visas atļaujas ir saņemtas, vienbalsīgi nobalsoja par projekta lēmumu.
 


Написать комментарий