Jaunajā apkures sezonā apkures tarifi Daugavpilī palielināsies aptuveni par 1%

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Sakarā ar to, ka apkures sezona Daugavpilī tuvojas beigām, portāls Gorod.lv griezās pie uzņēmuma „Daugavpils siltumtīkli” vadības ar jautājumu, kāda būs nākamā sezona.

Māris Laudiņš pastāstīja, ka pašlaik uzņēmums gaida pagājušajā gada decembrī iesniegto jauno tarifu saskaņošanu. Jāatgādina, ka uzņēmums bija spiests spert šo soli gāzes cenu palielināšanas dēļ, jo pagājušā gada vasarā gāzei tika ieviests akcīzes nodoklis. 

Tiek prognozēts, ka jaunie apkures tarifi, kas ņemot vērā pašreizējo tirgus cenu uz gāzi varētu pieaugt aptuveni par 1% (aptuveni 0,40 lati par megavatstundu), varētu stāties spēkā jūlijā. Apkures maksu ietekmēs arī gāzes cena, kuru noteiks „Latvijas gāze”. 

Jāatzīmē, ka, apspriežot jauno tarifu plānu publiskajā apspriedē, M.Laudiņš norādīja, ka, lai segtu nodokli, tarifu vajadzētu palielināt par 4%, bet, izvērtējot situāciju, uzņēmums plāno palielināt tarifu tikai par 0,9%.

Tas, ka no decembra mēneša Sabiedrisko pakalpojumu regulators vēl joprojām nav saskaņojis tarifus, pēc M.Laudiņa vārdiem, ir normāls darba process, jo regulators rūpīgi pārbauda visu iesniegto dokumentāciju. Siltumtīklu vadītājs atzīmēja, ka uzņēmums „Rīgas siltums” gaida saskaņošanu no pagājušā gada oktobra. 

Pilsētas komunālās sfēras kurators Vjačeslavs Širjakovs arī apliecināja, ka jauno tarifu apstiprināšanas ieildzis process ir parastā prakse. V.Širjakovs atzīmēja, ka jaunajā apkures sezonā pašvaldība pilsētas iedzīvotājiem lielu pārsteigumu negatavo, jo tarifi tiks palielināti ļoti minimāli, lai uzņēmums varētu strādāt. Kas attiecas uz gāzes cenām, LG prognozē, ka maijā gāzes cenas nemainīsies, bet prognozes uz rudeni pašvaldībai vēl nav iesniegtas.
 


Написать комментарий