Kāpēc bērnudārzu renovācija atlikta uz vēlāku laiku?

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Kā ir zināms, Daugavpils pašvaldība nolēmusi atteikties no eiroprojekta „Energoefektivitātes paaugstināšana Daugavpils pašvaldības ēkās” realizācijas un lauzt 2011.gada martā noslēgto līgumu par šī projekta realizāciju, kurā bija paredzēta 8 Daugavpils bērnudārzu - № 1, 4, 21, 10, 15, 23, 27, 30 - renovācija. Taču skolu renovācijas projekts, kas tika uzsākts 2010.gadā, turpinās.

Jāatgādina, ka pašvaldībai nācās atteikties no bērnudārzu renovācijas, jo pretendentu finanšu priekšlikumi gandrīz 2,5 reizēs pārsniedza piešķirto kvotu – ieplānotā miljona latu vietā darbi izmaksātu 2,5 miljonus. Taču sakarā ar to, ka tika izstrādāti renovācijas tehniskie projekti, ir zināma darbu izmaksu tāme, pašvaldība piedalīsies nākamajā izsludinātajā energoefektivitātes konkursā. 

Portāls Gorod.lv pajautāja vicemēram Vjačeslavam Širjakovam, kāpēc pašvaldība, uzsākot mācību iestāžu renovācijas projektus, sāka ar skolu, nevis bērnudārzu renovāciju. Jo bērnudārzs ir vieta, kurā visu dienu atrodas mazie bērni, kuri visvairāk uz sevis izjūt veco ēku sekas, ēkās vietām jumti laiž cauri ūdeni, no mitrajām sienām rodas pelējums bērnu gultiņās, bet veco siltummezglu dēļ rudenī un pavasarī bērni brīžiem atrodas 30 grādu karstumā. 

Vicemērs paskaidroja, ka projektu kvotas nosaka Brisele, pēc tam valsts izsludina programmas un projektu konkursus, nosakot noteiktus kritērijus, kurus pašvaldībai ir jāievēro, lai saņemtu finansējumu. Tieši tāpēc pašvaldība izvēlas tādus darbus, kuriem ir vairāk iespēju saņemt eironaudu. 

Tā notika arī mācību iestāžu renovācijas gadījumā, kad tika izlemts sākumā renovēt skolas. Tas nekādā veidā nav saistīts ar to, ka deputāti ir skolu direktori vai bijuši direktori agrāk, apliecināja V.Širjakovs. 

Siltināšanas programmas turpināsies, tāpēc no bērnudārzu renovācijas pašvaldība neatsakās. Jautājums, kad tas notiks, pagaidām paliek bez atbildes.
 


Написать комментарий