BSA Daugavpils filiāles studenti un darbinieki piedalījās pilsētas labiekārtošanā

foto BSA
foto BSA

Kā ir zināms, Daugavpils vadība ir nolēmusi darīt visu, lai pilsētniekos ieaudzinātu patriotiskās jūtas un stiprinātu mīlestību pret savu dzimto pilsētu. Šo nepieciešamību atzīst arī Baltijas starptautiskās akadēmijas Daugavpils filiāles vadība un studenti, kuri 3.maijā sakopa pieminekli, kas atrodas Gajokā, aiz cietuma.

Pasniedzēji, dienas nodaļas studenti un augstskolas administrācija sakopa pieminekli un 1941.gadā bojā gājušo 10 tūkstošu iedzīvotāju un karavīru apbēdīšanas vietas. Brīvprātīgie ne tikai savāca sausas lapas un zarus, bet arī atrada iespēju par savu naudu nokrāsot kapakmeni, obelisku un celiņu. Kā arī par piemiņu bojā gājušajiem tika iestādītas divas cipreses. 

Talkas dalībnieki pastāstīja, ka šajā piemiņas vietā viņi satika 1972.gadā emigrējušo uz Izraēlu Daugavpils pamatiedzīvotāju Saulu Pereļmanu, kurš ik gadu veic tālu lidojumu, lai godinātu sava tēva, piecu tēva brāļu un aukles piemiņu, kuri ir apbēdīti Daugavpilī. S.Pereļmans studentiem pastāstīja, ka pastāvīgi apmeklē pieminekli, jo šeit ir apbēdīti viņa radinieki un aukle, lietuviete Marija Čiblis, kura viņu izpēstīja no geto, nosaucot par savu dēlu un tādā veidā saglabājot viņam dzīvību. 

S.Pereļmans pateicās augstskolas studentiem un pasniedzējiem par to, ka viņi godina bojā gājušo piemiņu un palīdz uzturēt kārtībā apbēdīšanas vietas.
Talkas dalībnieki pastāstīja, ka darbu apjoms bija ļoti liels, savāktie atkritumi aizpildīja veselu konteineri. Apbēdīšanas vietas studenti sakopa pirmo reizi, taču nolēma paņemt savā uzraudzībā šo piemiņas vietu un sakopt to katru gadu. 

Augstskolas administrācija par viņu iniciatīvas atbalstu izteica pateicību Daugavpils mēram Žannai Kulakovai un deputātam un uzņēmuma „Labiekārtošana-D” Apbēdīšanas pakalpojumu nodaļas vadītājam Mečislavam Truskovskim, kurš nodrošināja darba rīkus un organizēja atkritumu izvešanu. 

BSA Daugavpils filiāles direktore Valentīna Rumjanceva portālam Gorod.lv pastāstīja, ka patriotisms sākas ar cieņu pret tiem, kas ir apbēdīts dzimtajā zemē, neatkarībā no viņu nacionālās piederības. „Katram pilsētas iedzīvotājam jāpiedalās pilsētas labiekārtošanā, ko šodien arī izdarīja BSA Daugavpils filiāles studenti un darbinieki”, - atzīmēja V.Rumjanceva.
 



Написать комментарий