Ārsts Zdanovskis piekrīt pilsētniekiem: medicīniskās apkalpošanas līmenis pie mums ir neapmierinošs 1

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Veselība ir nenovērtējamā dāvana, kuru mēs saņēmam no dabas. Taču cilvēks ir dīvaini radīts – viņš nenovērtē to, ko saņem par velti, bet vēlāk veselības uzlabošanai tērē milzīgu naudu. Cilvēks bieži attopas tad, kad jau nevar iztikt bez medicīnas palīdzības. Diemžēl, neviens nav pasargāts no slimībām – gan tas, kas rūpējas par savu veselību, gan tas, kas par to nedomā.

Gorod.lv pajautāja saviem lasītājiem – vai viņi ir apmierināti ar medicīniskās apkalpošanas līmeni Daugavpilī? 

Izrādījās, ka 33% mūsu lasītāju uzskata to par neapmierinošu, bet 26% ir pārliecināti, ka mūsu pilsētā ir palicis ļoti maz labu ārstu. 9% respondentu uzskata, ka labi ārsti jau sen nestrādā Daugavpils reģionālajā slimnīcā. 

6% mūsu lasītāju, par laimi, pagaidām nebija nopietnu slimību, tāpēc viņi nevarēja novērtēt medicīnas kvalitāti. Tāds pats lasītāju procents nepieciešamības gadījumā griežas pie Rīgas mediķiem. 

Tikai 4% portāla apmeklētāju uzskata, ka medicīnas līmenis Daugavpilī ir kvalitatīvs un cienīgs. Kā arī 8% pilsētnieku ir pārliecināti, ka mūsu pilsētā joprojām ir daudz kompetentu un zinošu ārstu. 

Gorod.lv griezās pēc komentāriem pie DRS valdes locekļa Aivara Zdanovska. „Es pilnībā piekrītu viedoklim, ka medicīniskās apkalpošanas līmenis Daugavpilī ir neapmierinošs. Kā var būt savādāk, ja pastāv milzīgas rindas, lai pierakstītos pie ārstiem, ja operācijas ir jāgaida mēnešiem, bet zāles ir ļoti dārgas”.
Katastrofiski trūkst līdzekļu, kurus mūsu valstī piešķir medicīnai. Mūsu slimnīca ta arī nav saņēmusi naudu, kuru Veselības ministrija solīja vēl februārī.
Kā arī pastāv vēl viena nopietna problēma – medicīnas darbinieku migrācija uz ārzemēm. Tas attiecas ne tikai uz ārstiem, bet arī uz medmāsām. Tāpēc mūsu pilsētniekiem ir taisnība, kad viņi novērtē vietējās medicīnas kvalitāti”, - uzskata ārsts Zdanovskis. 

Kādreiz slavenais romiešu dzejnieks Horācijs rakstīja: ja neskrien, kamēr esi vesels, skriesi, kad saslimsi. Tāpēc saslimstot nākas tērēt laiku, spēku un naudu, vairākkārt apmeklējot ārstus. 

Kā lai neatceras romiešu rakstnieka un dzejnieka, viena no imperatora Nerona padomdēvējiem Petronija izteicienu: „Ārsts nav nekas cits, kā dvēseles mierinājums”.
 


Написать комментарий

Paldies Domei par viņu rūpi ! Par ceļiem, par slimnīcas darbu un attieksmi ! Paldies !