Diskutēs par darbaspēka nodokļu izmaiņām

foto delfi.lv
foto delfi.lv

Ceturtdien premjera Valda Dombrovska (V) vadībā notiks kārtējā Nacionālās trīspusējās sadarbības padomes sēde, kurā valdības un sociālo partneru pārstāvji diskutēs par iespējamām darbaspēka nodokļu izmaiņām.

Sēde Ministru kabinetā sāksies plkst.11 un tajā tiks izskatītas darbaspēka nodokļu iespējamās izmaiņas, vidēja termiņa valsts budžeta izstrādes gaita un citi jautājumi. NTSP arī diskutēs par priekšlikumu noteikt nodokļu atvieglojumus koplīgumos paredzētajām sociālajām garantijām.

Tāpat puses apspriedīs Valsts kancelejas sagatavotos grozījumus NTSP reglamentā un apstiprinās NTSP 2011.gada darba pārskatu, kur apkopota informācija par NTSP un tās apakšpadomēs veikto darbu un galvenajiem sēdēs izskatītajiem jautājumiem.

Nacionālā trīspusējās sadarbības padome koordinē un organizē trīspusējo sociālo dialogu starp darba devēju organizācijām, valsts institūcijām un arodbiedrībām, lai saskaņotu šo organizāciju intereses sociālajos un ekonomiskajos jautājumos, tādejādi garantējot sociālo stabilitāti valstī.

Valdības puses vadītājs ir premjers, darba devēju pusi pārstāv Latvijas Darba devēju konfederācijas (LDDK) prezidents, bet arodbiedrību puses vadītājs ir Latvijas Brīvo arodbiedrību (LBAS) priekšsēdētājs.

Jau ziņots, ka valdībā norit diskusijas par iespējamu pievienotās vērtības nodokļa likmes un iedzīvotāju ienākuma nodokļa likmes samazināšanu. 


Написать комментарий