«Mākslas rīts» pie Kovšu ezera

foto rezekne.lv
foto rezekne.lv

10. maijā plkst. 16.00 visi aicināti uz tradicionālo Mākslas dienu kulminācijas pasākumu „Mākslas rits”, kas šogad pirmo reizi notiks Kovšu ezera pludmalē.

Plkst. 15.30 pūšamo instrumentu orķestra „Rēzekne” pavadījumā sāksies Mākslas dienu gājiens no Rēzeknes Mākslas un dizaina vidusskolas pa Dārzu ielu līdz Latgales ielai, tad pa Latgales ielu virzīsies līdz Atbrīvošanas alejai, kur nogriezīsies uz ezeru. Gājienā dinamiku radīs ziepju burbuļi, tā dalībnieki būs baltos tērpos, saņems krāsainas lentes, no kurām vienu kopējo liks apkārt Masļeņņikova kalnam pie Kovšu ezera. Deju kopa „Dziga” izdejos Maija koku.

Kā informē Rēzeknes pilsētas domes Kultūras pārvaldes vadītāja Ināra Jaudzema, pie ezera būs ugunskuri un pavardi, kā arī darbosies: masku, krāsaino burbuļu, hennas tetovējumu, portretu zīmēšanas darbnīca, olu krāsošanas, leļļu, dekoratīvo auduma puķīšu-brošu, viedo zīlnieču, rituālo pirtsslotu, improvizācijas, zivju zupas, pankūku cepšanas, pārsteigumu darbnīca un darbnīca „Saules bērni. Būs arī pavasara uztura meistarklase, darbu izsole un mākslas tirdziņi, kuros varēs iegādāties dažādas noderīgas, skaistas un garšīgas lietas.


Написать комментарий