Jaunajā alejā daugavpiliešus priecēs soli ar viesnīcu, jokdari un vīrietis bez drēbēm

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Piektdien, 18.maijā, Daugavpils galvenais mākslinieks Juris Pundurs beidzot paziņoja konkursa solus uzvarētājus, kas ieņems vietas topošajā alejā, bet to autori paliks pilsētas vēsturē, jo pie katra sola tiks ierīkota plāksnīte ar autora vārdu.

Solu konkursā, kas tika izsludināts šī gada februārī, tika iesniegtas 20 skices, no kurām žūrija atlasīja 15 pretendentus. Rezultātā Centrālajā parkā tiks ierīkoti 20 soli, ar kuru fotogrāfijām pilsētas mākslinieks iepazīstināja vietējo MSL pārstāvjus. Izņemot Daugavpils autorus, konkursā piedalījās arī Rīgas un Jūrmalas pārstāvji, kuru gara darbi greznos mūsu pilsētu.

Soli tiešām piesaista skatienu – gan koka sols ar galdu uz riteņiem no uzņēmuma Buvnoturība, gan izmēra ziņā iespaidīgs «Jautrais sols» no Anatolija Sirotkina, gan savdabīgs modelis ar nosaukumu Go! (Ej!) no Artūra Kolesova.

Daudziem žurnālistiem iepatikās Daugavpils mākslinieces Jeļenas Nosovas soli. Viens no tiem ir dzīvespriecīgā dzeltenā krāsā ar nosaukumu «Ciemos pie Jokdara», bet cita sola kontūrs un ārējais izskats atkārto viesnīcu Latgola.

Daugavpils uzņēmumi «Daugavpils siltumtīkli», DzKSU, Daugavpils ūdens un SpecATU arī piedāvāja savus gara darbus. Viens sols atgādināja karstās un aukstās ūdens caurules, cits - atkārtoja daudzstāvu mājas kontūru vai izskatījās ļoti klasiski bez pārspīlējumiem.

Visus klātesošus iepriecināja sols ar nosaukumu Cilnis, kuru radīja meistari no Jūrmalas, sola augšējā daļā atrodas figūra no betona – tas ir uz muguras gulošais vīrietis bez drēbēm. Droši vien šis mākslas darbs būs iecienītākais mūsu pilsētnieču vidū.

Pēc Jura Pundura vārdiem, visi soli ir gandrīz gatavi un nākamās nedēļas laikā tiks ierīkoti jaunajā alejā gar gājēju celiņiem.

Kaut arī Solu alejas svinīgā atklāšana ir ieplānota Pilsētas svētkos, piektdien, 25.maijā plkst.17:00 notiks neliela atklāšanas ceremonija.


Написать комментарий