Pārdošanā nonākusi otrā Daugavpils veltītā monēta

foto daugavpils.lv
foto daugavpils.lv

Pagājušā gada beigās Daugavpilij parādījās sava naudas zīme. Pirmā bija monēta, uz kuras attēlots Baznīcu kalns. Šī gada sākumā monētu kā piemiņas dāvanu var iegādāties Daugavpils Tūrisma informācijas centrā.

Daugavpils domes Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Inese Andiņa paziņoja, ka Daugavpilij nesen parādījusies otrā monēta ar Nikolaja vārtu attēlu. Monētas skices autore ir māksliniece Līga Čible.

Projekta ietvaros savas monētas radījušas arī citas pašvaldības, sava monēta drīzumā parādīsies arī Daugavpils novadam. I.Andiņa atzīmēja, ka projekta koordinatori augstu novērtēja mūsu monētu noformējumu salīdzinājumā ar citiem darbiem.

Daugavpils pašvaldība turpinās projektu un tuvākajā nākotnē plāno ieviest vēl vienu monētu. Iespējams, ka uz tās tiks attēlots Vienības nams, bet nākamgad, kad tiks svinēta slavenā mākslinieka M.Rotko 110 gadu jubileja, pašvaldība centīsies veltīt monētu viņam un viņa daiļradei.

Monētu ar Nikolaja vārtu attēlu var iegādāties Tūrisma informācijas centrā. Daudzi pilsētnieki jau ir izmantojuši šo iespēju, tiem, kas tikai plāno iegādāties monētu, paziņojam, ka tā maksā 3,50 Ls.

Monētas metiens ir tūkstošs eksemplāri – 500 atrodas pašvaldības rīcībā kā prezentācijas materiāls, bet 500 ir nonākušas pārdošanā.


Написать комментарий