Mātes dienas pasākums Sakstagala Jāņa Klīdzēja pamatskolā

foto rezeknesnovads.lv
foto rezeknesnovads.lv

Jau kopš 1922.gada Latvijā maija otrajā svētdienā svinam mātes dienu, lai pateiktu māmiņām paldies par to, ka esam, par sirds siltumu un rūpēm.

Ierastākā dāvana mātes dienā ir ziedi - skaistākais uzmanības un mīlestības apliecinājums. 11. maijā Sakstagala Jāņa Klīdzēja pamatskolā uz Mātes dienas pasākumu tika aicinātas visas māmiņas. Skolēni bija sagatavojuši svētku koncertu. Māmiņas varēja vērot un priecāties par bērnu dziedātajām dziesmām, dejotajām dejām, kā arī noskatīties teātra izrādi. Katra māmiņa saņēma sava bērna sarūpētos ziedus un īpašu sveicienu svētkos.

Pasākuma turpinājumā māmiņas ar saviem bērniem tika aicinātas uz kopīgu deju un jautrajām stafetēm.
Pēc svētku koncerta māmiņām tika piedāvāta iespēja darboties radošajās darbnīcās – ar lielu aizrautību viņas tapoja skaistas brošas, no vilnas bumbuļiem tapa skaisti pūkaini putniņi. Laiks ritēja ļoti ātri. Vēl vajadzēja apskatīt bērnu darbu izstādes: zīmējumu izstādi „Es pasaulē” un koka rotaļlietu izstādi.

Paldies dejotājiem, dziedātājiem, teātra spēlētājiem un viņu skolotājiem, kas spēja sagādāt jaukus, sirsnīgus brīžus šajā Mātes dienas pasākumā.
Labus, siltus vārdus ir jāprot pasacīt vienmēr, taču šī diena ir vēl viena iespēja katram pateikties savai māmiņai par gādību un nesavtīgām rūpēm no pirmā dzīves mirkļa.

22.05.2012 , 16:20

rezeknesnovads.lv


Написать комментарий