'Mazda' un 'Alfa Romeo' kopīgi gatavo jaunu rodsteru

foto delfi.lv
foto delfi.lv

Japāņu autoražotājs "Mazda" un itāliešu koncerns "FIAT" parakstījuši nodomu līgumu par kopīgu rodstera izstrādi un ražošanu. Jaunais modelis tikšot ražots kā ar "Mazda", tā arī "Alfa Romeo" marku. Vienošanās līguma gala variants tikšot parakstīts šāgada otrajā pusē.

Jauno rodsteru plānots izgatavot uz nākamās paaudzes "Mazda MX-5" aizmugurējo riteņu piedziņas platformas. "Mazda" un "Alfa Romeo" rodsters atšķirsies ne tikai ar dizainu, bet arī tam pieejamajiem dzinējiem. Detalizētāka informācija par tā tehniskajiem risinājumiem pagaidām netiek atklāta.

Abu marku rodsters tikšot ražots "Mazda" rūpnīcā Hirosimā, Japānā. Ar "Alfa Romeo" marku topošais rodsters ražošanā nonāks 2015. gadā.

Parakstītais nodomu līgums paredz arī abu kompāniju ciešāku sadarbību Eiropas tirgū. Kāda tieši sadarbība tika izskatīta, netiek atklāts.

Pēc provizoriskas informācijas, nākamās paaudzes "Mazda MX-5" tiks komplektēts ar "SkyActiv" saimes 1,3-litru benzīna četrcilindru dzinēju, kuram ir degvielas tiešās iesmidzināšanas sistēma un turbopūte.

Tāpat inženieri plāno šo rodsteru izgatavot kā visvieglāko "Mazda" vēsturē. Tā masa varētu būt ap 850 kilogramu.


Темы: , , , , , ,
Написать комментарий