Rēzeknē pulcēsies augsta ranga viesi

foto turismslatvija.lv
foto turismslatvija.lv

30. un 31. maijā Rēzeknes pilsētā norisināsies 2007. – 2013.gada plānošanas perioda Eiropas Sociālā fonda apakškomitejas, Eiropas Reģionālās attīstības fonda un Kohēzijas fonda apakškomitejas sēde, kā arī Eiropas Savienības fondu uzraudzības komitejas sēde.

Latvijā katru gadu tiek rīkotas Eiropas Komisijas pārstāvju izbraukuma sēdes, kuru laikā tiek apspriesti dažādi jautājumi, tajā skaitā arī jautājums par no Eiropas fondiem piesaistīto līdzekļu izmantošanu projektu īstenošanai. Šoreiz par pulcēšanās vietu tika izvēlēta Rēzekne – pilsēta, kura aktīvi izmanto Eiropas fondu finansēšanas iespējas un realizē vērienīgus projektus. Līdz ar to sēžu dalībniekiem pavērsies iespēja klātienē novērtēt, cik veiksmīgi tiek izmantots Eiropas fondu finansējums.

Pasākumā piedalīsies Eiropas Komisijas Reģionālās politikas ģenerāldirektorāta (DG REGIO), Nodarbinātības, sociālo jautājumu un iekļaušanas ģenerāldirektorāta (DG EMPL), Eiropas Komisijas Ekonomikas un finanšu lietu ģenerāldirektorāta, kā arī ES fondu vadošās iestādes, ES fondu atbildīgo iestāžu un sadarbības iestāžu, Valsts kases un citu institūciju pārstāvji.

Sēžu laikā ir paredzēts apspriest ļoti plašu jautājumu loku, piemēram, par ES fondu izvērtēšanu, ES direktīvu ieviešanu vides jomā, tiks prezentēta informācija par lielo projektu progresu satiksmes jomā, tajā skaitā par Latvijas ceļu kvalitāti un par Eiropas Komisijas jauniešu iniciatīvas ieviešanu Latvijā.

Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs uzsver pasākuma nozīmīgumu, norādot, ka Rēzekne ir labs paraugs tam, kā izmantot Eiropas fondu finansējumu pilsētas infrastruktūras uzlabošanai un iedzīvotāju dzīves kvalitātes paaugstināšanai. „Rēzeknei ir, ar ko lepoties, un ir, ko parādīt viesiem, tuvojas nobeigumam agrāk iesāktie projekti, kā arī tiek izstrādāti jauni. Ir zīmīgi, ka Eiropas Komisijas un ministriju pārstāvji viesosies tieši pie mums, apliecinot savu interesi par mūsu pilsētu un šeit notiekošajiem procesiem,” teica A.Bartaševičs.

Vizītes ietvaros plānots, ka tās dalībnieki dosies apskatīt lielākos īstenojamos projektus, proti, Austrumlatvijas reģionālo daudzfunkcionālo centru un Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centru, kā arī Rēzeknes speciālas ekonomiskās zonas uzņēmumu „New Fuels”, kurš tikko sāka īstenot vērienīgu ražotnes paplašināšanas projektu.


Написать комментарий