ASV datorspeciālisti uzlauž “Al Qaeda” interneta vietni un ievieto tur savu informāciju

foto pcpeopleuk.com
foto pcpeopleuk.com

ASV datorspeciālisti uzlauzuši starptautiskā teroristu tīkla "Al Qaeda" Arābijas pussalas atzara tīmekļa vietni un ievietojuši tur savu informāciju, vēsta aģentūra "Itar-Tass", atsaucoties uz ASV Valsts sekretāres Hilarijas Klintones paziņojumu.

"Al Qaeda" Arābijas pussalas atzara teroristi darbojas Jemenā. Interneta vietnē aicinājumi nogalināt amerikāņus visā pasaulē nomainīti ar informāciju par teroristu nogalinātiem civiliedzīvotājiem Jemenā.

Vietni uzlauzuši Valsts departamenta Pretterorisma stratēģiskās komunikācijas centra speciālisti, pastāstīja Klintone. Viņas uzstāšanās ir atgādinājums, ka bez militārām operācijām ASV vada arī informatīvo karu pret teroristiem virtuālajā vidē, skaidro aģentūra. Pārsvarā ar šīm lietām nodarbojas Pentagona speciālisti un ASV Bruņoto spēku Kiberpārvaldes nodaļa.

Nesen tika uzlauztas sešas "Al Qaeda" interneta vietnes, bet nav zināms, kas ir bijuši uzlauzēji – ASV varas iestādes vai hakeri.

"Al Qaedda" internetu izmanto jaunu biedru vervēšanai un aicināšanai uz vardarbību un "svēto karu pret neticīgajiem". ASV izlūkošanas iestādes rūpīgi seko tīmeklī publicētajai informācijai, lai zinātu par teroristu plāniem.


Написать комментарий