ASV vēstniecības pārstāvji paredz tūristu pieplūdumu Rēzeknē

foto funonline.in
foto funonline.in

Ceturtdien, 24. maijā, Rēzeknes pilsētas domi apmeklēja ASV vēstniecības Latvijā Politikas un Ekonomikas nodaļas analītiķis Steven Stoltenberg un tirdzniecības speciālists Guntars Vičmanis.

Vēstniecības pārstāvji pastiprināti interesējas par Latvijas atkopšanos no ekonomiskās krīzes, ekonomisko situāciju Latvijas reģionos, it īpaši Latgalē. Rēzeknes pilsētas domes Attīstības pārvaldes vadītājs Aleksejs Stecs prezentēja Domes pēdējo gadu laikā īstenotos un īstenojamos projektus, savukārt Rēzeknes speciālās ekonomiskās zonas (RSEZ) pārstāvji iepazīstināja viesus ar RSEZ aktualitātēm.

Kā pastāstīja A.Stecs, ASV vēstniecības pārstāvji ļoti atzinīgi novērtēja Domes ieguldījumu pilsētas un tūrisma sfēras attīstībā un novēlēja, lai paralēli Domes īstenotajiem projektiem attīstītos arī ar tūrismu saistītās nozares, piemēram, viesnīcu bizness. Šobrīd realizējamais Austrumlatvijas reģionālā daudzfunkcionālā centra būvniecības projekts ir unikāls, tam nav analoga. Kad būs īstenots šis un Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centra būvniecības projekts, vēstniecības pārstāvji uzskata, ka Rēzeknē gaidāms tūristu pieplūdums, un pilsētai jābūt gatavai piedāvāt kvalitatīvus viesnīcas pakalpojumus daudz lielākam apmeklētāju skaitam.

Vizītes laikā Steven Stoltenberg un Guntars Vičmanis apmeklēja arī RSEZ koka granulu ražošanas uzņēmumu „NewFuels”.


Написать комментарий