P.Dzalbe nosargāja gaismas terapijas ierīci, kuru vēlējās norakstīt Izglītības pārvalde

Kā iepriekš ziņoja portāls Gorod.lv, jautājums par pannas 1 328,68 latu vērtībā un lampas 181,29 latu vērtībā, kurus norakstīja Vispārējās un profesionālās izglītības pārvalde, piesaistīt opozīcijas deputāta Pētera Dzalbes uzmanību.

Daugavpils domes Finanšu komitejas sēdē 17.maijā deputāts apšaubīja, ka panna tiešām nedarbojas, bet lampa 3 gadu laikā varēja morāli novecot. Deputāts izteica vēlmi apskatīt inventāru un pārliecināties, ka to nepieciešams norakstīt.

Šodien domes sēdē, kurā tika izlemts šis jautājums, kļuva zināms, ka tika atrasta iespēja pagaidām nenorakstīt lampu, bet mēģināt to saremontēt. Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes vadītāja Marina Isupova portālam Gorod.lv pastāstīja, ka viņa ir pateicīga deputātam par to, ka viņš pievērsa uzmanību norakstāmajām mantām, jo viņa pati, būdama struktūras vadītāja pavisam neilgu laiku, nezināja par ierīces eksistenci un noderīgumu.

Pēc M.Isupovas vārdiem, deputātu tika parādīts inventārs, pārvaldes vadība un P.Dzalbe nonāca pie secinājuma, ka panna tiešām nedarbojas, bet gaismas terapijas lampu var atjaunot un turpmāk izmantot.

Neskatoties uz to, ka ir oficiālais slēdziens par ierīces nederīgumu, par kuru atbildīgs bija struktūras psihologs, tika nolemts pagaidām ierīci nenorakstīt un mēģināt to remontēt. Gaismas terapijas ierīce veiksmīgā remonta gadījumā tiks izmantota specializētajā vai diennakts bērnudārzā.

 


Написать комментарий