Pirms Pilsētas svētkiem Daugavpilī parādīsies gaismas zīmes ar pilsētas nosaukumu

foto crystalxp.net
foto crystalxp.net

Kā jau tika ziņots, pirms Pilsētas svētkiem Daugavpilī tiks uzstādītas divas gaismas zīmes, vienu ar pilsētas nosaukumu uzstādīs uz deviņstāvu mājas Imantas ielā 4, otru – ar ģerboņa attēlu un nosaukumu uz ēkas 18.Novembra ielā 199a.

Pēc pilsētas vadības domām, tas ne tikai padarīs Daugavpili pievilcīgāku, bet arī veicinās pilsētnieku patriotisku jūtu nostiprināšanu.

Pilsētas viesi, kas brauks uz pilsētu no Rīgas šosejas puses, ieraudzīs zīmi, kuras izmērs ir 12,7 uz 2,6 metriem. Saskaņā ar ieceri, to varēs labi redzēt, šķērsojot Vienības tiltu. Otrā gaismas zīme (10 uz 7 metriem) tiks uzstādīta tā, lai būtu redzama, iebraucot Daugavpils centrālajā daļā no Rēzeknes puses – uz deviņstāvu mājas 18.Novembra ielā 199a.

Komunālās saimniecības pārvaldes jurists ir paziņojis, ka izsludinātajā konkursā par zīmju izgatavošanu un uzstādīšanu piedalījās tikai viena Daugavpils firma – SIA «ART&GI», kura arī kļuva par uzvarētāju. Gaismas zīmju izgatavošanas un uzstādīšanas cena ir 14 637,56 lati, ieskaitot PVN.

Jāatzīmē, ka konkurss tika izsludināts 9.maijā, bet 24.maijā tika paziņoti rezultāti. Darbi jāizpilda līdz nākamās nedēļas sākumam – 4.jūnijam. Vicemērs Vjačeslavs Širjakovs, komentējot saspringtos termiņus, paziņoja, ka izpildvarai par pilsētas vēlmi uzstādīt gaismas zīmes tika paziņots jau februārī. Pašlaik tiek noskaidrots, kas un kāpēc kāvēja šo procesu.


Написать комментарий