Paplašinot kapsētas Daugavpilī, netiks likvidēti pamestie kapi

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Statistikas dati liecina, ka Daugavpilī un valstī kopumā pēdējā laikā mirst daudz vairāk cilvēku, nekā piedzimst. Šajā sakarā kapsētu teritorijas tiek paplašinātas.

Uzņēmuma Labiekārtošana-D apbedīšanas pakalpojumu nodaļas vadītājs Mešiclavs Truskovskis Gorod.lv pastāstīja, ka Daugavpilī kapsētas tiks paplašinātas, izmantojot brīvās teritorijas. Ir noslēgts līgums, saskaņā ar kuru Komunālā kapsēta varētu paplašināties līdz Neredzīgo biedrībai. Kapsētas teritorijas paplašināšanas darbi nav lēts pasākums – ir nepieciešams izlauzt kokus un celmus, tikt vaļā no krūmiem, izlīdzināt zemi.

Saskaņā ar Latvijas likumdošanu, ir iespējams likvidēt kapus, kuri 5 gadu laikā netiek sakārtoti, taču tas netiks darīts. «Mēs labi apzināmies, ka pašlaik daudzi mirušo radinieki atrodas ārzemēs un viņiem nav iespējas pieskatīt un apkopt kapus. Mūsu uzņēmums piedāvā pakalpojumu uz līguma pamata, kad par nelielu samaksu jūsu prombūtnē tiks pieskatītas jūsu radinieku apbedīšanas vietas», - uzskata Mešiclavs Truskovskis.

Nesen Latvijas Kazaku biedrība nolēma restaurēt mičmaņa Šiško kapu, kas atrodas Daugavpilī. Pilsētas Latviešu biedrības pārstāvji plāno atjaunot viena no Grīvas latviešu biedrības dibinātāja kapiem. Pēc Truskovska kunga domām, katrai mūsu pilsētas kultūras biedrībai ir bagāta vēsture un, ja to atcerētos, iespējams, ka Daugavpilī nebūtu pamesto kapu. Ne velti runā, ka par to, cik sabiedrība ir civilizēta, var spriest pēc kapsētu stāvokļa.


Написать комментарий