Sanktpēterburgā notiks Latgales dienas

foto gorod.lv
foto gorod.lv

8. un 9. jūnijā Latgales amatnieki un folkloras ansambļi dosies uz Krievijas kultūras galvaspilsētu Sanktpēterburgu, lai iepazīstinātu šīs pilsētas iedzīvotājus ar Latgales kultūras īpatnībām, amatniecības tradīcijām un bagātīgo kulināro mantojumu.

Priecēt Sanktpēterburgas iedzīvotājus ar dziesmām, dejām un rotaļām dosies folkloras kolektīvi „Ceiruļeits” no Līvāniem un „Sovvaļnīki” no Dagdas novada Andrupenes, savukārt seno amatu tradīcijas demonstrēs vairāk nekā 25 dažādās nozarēs strādājošie amatnieki – keramiķi, audējas, kalēji, maizes cepēji, pinēji un citi.

Iecere rīkot Latgales dienas Sanktpēterburgā kļuva par realitāti pateicoties veiksmīgai Latgales reģiona attīstības aģentūras un Latgales plānošanas reģiona sadarbībai ar Latvijas Republikas ģenerālkonsulātu Sanktpēterburgā.

8. jūnijā Latgales dienu ietvaros pasākums norisināsies Latvijas Republikas ģenerālkonsulātā Sanktpēterburgā. Pieņemšana konsulātā tiek rīkota priekš tūroperatoriem, masu mediju pārstāvjiem, kā arī augstiem viesiem no Sanktpēterburgas pilsētas administrācijas. Savukārt 9. jūnijā visas dienas garumā pasākums notiks Sanktpēterburgas Kirova vārdā nosauktajā centrālajā kultūras un atpūtas parkā, kur visi interesenti tiks iepazīstināti ar Latgales reģiona folkloru, amatniecību, tradīcijām un virtuvi.

„Sanktpēterburga ir milzīgs tūrisma tirgus, un Latgales reģions jau vairākus gadus cenšas piesaistīt tūristus tieši no šīs pilsētas,” stāsta Latgales reģiona attīstības aģentūras direktors Māris Bozovičs. „Prieks redzēt, ka pūliņi nav veltīgi, un Krievijas tūristu skaits Latgalē arvien pieaug. Arī šis pasākums noteikti dos savu pienesumu kopīgam mērķim!”


Написать комментарий