Saruna par Latgales attīstības plāna likteni ar V.Dombrovski Daugavpilī nenotika – tikšanās ir pārcelta

foto mixnews.lv
foto mixnews.lv

Kā zināms, nesen Latvijas valdība atbalstīja Latgales attīstības plānu, kuru izstrādāja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija ar mērķi panākt uzņēmējdarbības aktivizāciju un investīciju piesaisti.

Plānā tika iekļauti vairāk nekā 400 priekšlikumi, lai uzlabotu situāciju mūsu reģionā, bet ideju realizācijas kopfinansējums varētu sastādīt vairāk nekā 50 000 000 latu.

Rēķinoties ar papildus atbalstu, Latgales pašvaldību pārstāvji jau uzsāka konkrēto darbu, bet ar vilšanos uzzināja, ka līdz šim laikam nav nekādas skaidrības par to, kādā veidā tiks realizēts plāns.

Pagājušajā nedēļā pilsētas domē notika tikšanās, kurā piedalījās Daugavpils pašvaldības, Daugavpils novada, Krāslavas, Līvānu pārstāvji, kā arī Latgales plānošanas reģiona (LPR) pārstāvji. Tikšanās laikā tika nolemts pirmdien, 11.jūnijā, Daugavpils pilsētas domē sarīkot Latgales reģionālās plānošanas ārkārtas sēdi, uz to uzaicinot arī premjerministru Valdi Dombrovski un Latvijas pašvaldību apvienības vadību.

Taču izrādījās, ka sēde nenotiks, tāpēc neizdevās apspriest reģiona attīstības plānu un paziņot valdībai, ka pašvaldības ir gatavas cīnīties par solīto resursu taisnīgu sadalījumu un par to, lai šie resursi nonāktu līdz Latgalei.

Latgales plānošanas reģiona administrācijas vadītāja Iveta Maļina-Tabūne portālam Gorod.lv paskaidroja, ka uz šodienas ieplānoto tikšanos V.Dombrovskis deleģēja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministru Edmundu Sprūdžu, bet sakarā ar aizņemtību ierēdnis nevarēja ierasties. I.Maļina-Tabūne paziņoja, ka tikšanās tika pārcelta uz nākamo pirmdienu, 18.jūniju. Uz tikšanos atkal ir uzaicināts gan V.Dombrovskis, gan E.Sprūdzš. Pēc LPR administrācijas vadītājas vārdiem, pasākuma iniciatoriem garantēja, ka uz ieplānoto tikšanos šoreiz noteikti ieradīsies vismaz viens no uzaicinātajiem valdības pārstāvjiem.


Написать комментарий