Dombrovskis tiksies ar pāvestu Benediktu XVI

foto portuguese-american-journal.com
foto portuguese-american-journal.com

Trešdien Ministru prezidents Valdis Dombrovskis apmeklēs Vatikānu, kur tiksies ar Romas katoļu baznīcas pāvestu Benediktu XVI, portālu "Delfi" informēja Valsts kancelejā.

Tikšanās laikā tiks pieteikta Latvijas kandidatūra Pasaules jauniešu dienu pasākuma organizēšanai un premjers aicinās pāvestu apmeklēt Latviju. Dombrovskis tiksies arī ar Vatikāna premjerministru Tarčisio Bertoni (Tarcisio Bertone), lai pārrunātu abu valstu sadarbību.

Valsts kancelejā norāda, ka Latvijas un Vatikāna attiecības tradicionāli ir ļoti labas. Svētais Krēsls bija viena no pirmajām valstīm, kas atzina Latvijas Republikas neatkarību pēc tās nodibināšanas 1918. gadā un Vatikāns nekad nav atzinis Baltijas valstu okupāciju. Pērn tika atzīmēti 20 gadi kopš diplomātisko attiecību atjaunošanas starp abām valstīm. Starptautiskajās attiecībās Latviju un Svēto Krēslu vieno kopīga izpratne par solidaritātes lomu, galveno cilvēktiesību un universālo ētisko pamatprincipu ievērošanas būtisko nozīmi. Iepriekšējā Latvijas Ministru prezidenta vizīte Vatikānā notika 2002. gadā, un Vatikānu ir apmeklējuši visi iepriekšējie Latvijas Valsts prezidenti.

Vizītes laikā Dombrovskis tiksies arī ar Itālijas Eiropas lietu ministru Enco Muaveru (Enzo Muavera) un Romā pasniegs Triju Zvaigžņu Ordeni bijušajam Itālijas vēstniekam Latvijā Frančesko Pučio (Francesco Puccio), lai pateiktos par ieguldījumu Latvijas un Itālijas attiecību attīstībā.

Ar Itālijas Eiropas lietu ministru Dombrovskis pārspriedīs nākamajā nedēļā gaidāmās Eiropadomes sanāksmes darba kārtību, kā arī informēs par Latvijas pozīcijām Eiropas Savienības daudzgadu budžetā 2014.-2020.gadiem, tostarp, mērķi nodrošināt pietiekamu kohēzijas finansējumu, kas palīdzēs Latvijai straujāk tuvoties attīstītāko ES reģionu līmenim, un panākt taisnīgāku lauksaimniecības tiešmaksājumu sadali.
 


Написать комментарий